Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 18.02.2013.
07:09
Srna A

"Kosovo je proizvod svetskih mešetara"

"Samozvana republika Kosovo nastala je kao rezultat agresije SAD i NATO-a protiv suverene države Srbije i ta tvorevina služi interesima svetske vrhuške, koja kontroliše globalne finansijske tokove", smatra profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Jelena Ponomarjova.

"Samoproklamovana republika Kosovo je leglo međunarodnog kriminala, ilegalnog biznisa i latentnog terorizma"
 


"Konkretno, reč je o nekoliko desetina kraljevsko-aristokratskih i bankarskih porodica koje kontrolišu glavne globalne finansijske tokove i delatnost multinacionalnih kompanija", rekla je Ponomarjova.


Ona je izjavila za "Glas Rusije", povodom pet godina od samoproglašenja Kosova kao nezavisne države, da je samozvana republika Kosovo leglo međunarodnog kriminala, ilegalnog biznisa i latentnog terorizma.


"Kosovo je odličan primer mafijaško-terorističke države i nalazi se rame uz rame sa Avganistanom, koji je bio jedna od prvih zemalja koja je priznala Kosovo, Kolumbijom, Sudanom, Somalijom...", istakla je Ponomarjova.


Ona je navela da ne bi trebalo zanemariti mišljenje Džona Laflanda, britanskog novinara i naučnika, člana britanskog Helsinškog odbora za ljudska prava, da je "suverenitet Kosova fikcija, a da se realna vlast nalazi u rukama službenika EU i vojske NATO-a“.


Ponomarjova je naglasila da je očigledno da u uslovima mafijaško-terorističkog režima nema nikakvih garancija da će ljudska prava srpskog stanovništva biti poštovana.


Ona je konstatovala da su mnogi američki službenici, bilo oni ranije, ili oni koji su trenutno angažovani na Kosovu, vlasnici ili suvlasnici niza kompanija, pre svega onih koji se bave telekomunikacijama i energetikom.


"Tako je general Vesli Klark, glavnokomandujući NATO snagama tokom bombardovanja Srbije, sada vlasnik kanadske energetske kompanije koja aktivno koristi ugalj i produkte sintetičkog goriva sa Kosova. Kompanija Medlin Olbrajt vlasnik je 75 odsto firme K-Telekom. Faktički, Olbrajtova je monopolista što se tiče telekomunikacija na Kosovu", precizirala je Ponomarjova.


Ona je dodala da američki mediji ukazuju na učešće bivših službenih lica u procesu privatizacije, kao i investiranje na Kosovu - zarad dostizanja poslovnih i ličnih intersa.


"Priština je, po svemu sudeći, jedini grad na svetu gde se ulica Boba Dola preseca sa bulevarom Bila Klintona", zaključila je Ponomarjova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.02.2013. 08:02
О овоме знају сви светски експерти и медији, али у ери демократске диктатуре на западу не покушавају да кажу истину. Истина ће изаћи на видело тек кад се та демократска диктатура суочи са шиптарским тероризмом и њиховим генетским дивљаштвом.
Ponedeljak 18.02.2013. 08:07
Visoki kriminal je tu prisutan. Rusi su prijatelji Srba ali da su mogli to da sprece sprecili bi... Mi Srbi smo toliko mali i ne uticajni da ako se budemo svadjali mozemo samo batine da dobijemo, najveci svetski hostopleri su to...
Ponedeljak 18.02.2013. 09:47
Окупирани део територије Србије!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online