Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.02.2013.
16:57
Bena, Danas A

Maja Gojković: DS je kriv za dug

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković optužuje DS da je odgovoran za štetu nanetu Gradu Novom Sadu i dugu od 1,33 milijarde dinara prema ATP Vojvodini. Kako kaže, nije očekivala odluku Privrednog apelacionog suda po kojoj je Novi Sad dužan da plati tu sumu ATP Vojvodini i da je do takve situacije "došlo nečinjenjem vlasti koju je predvodio DS".

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković optužuje DS da je odgovoran za štetu nanetu Gradu Novom Sadu i dugu od 1,33 milijarde dinara prema ATP Vojvodini
 

"U junu 2008. godine, grad je voljom većine u Skupštini dobio gradonačelnika Igora Pavličića iz DS. I postupak je vraćen po žalbi na novo sudjenje. Pitanje je zašto su on i njegova stranka izabrali nečinjenje? To je uslovilo štetu koja je rasla četiri godine, da bi dostigla nevidjene razmere", rekla je Maja Gojković. Ona je navela da je u prvostepenom postupku pred Privrednim sudom u Novom Sadu zahtev odbačen kao neosnovan, da je postupak trajao dve godine i da ona nije bila gradonačelnik kad je ta presuda doneta.

Gojkovićeva je navela da je ta firma otišla u stečaj krajem 2008. godine, a da je privatizacija raskinuta u januaru 2009.

"Zar nije Pavličić u tom momentu morao raskinuti ugovor i zaustaviti štetu? Morao je. Ne zaboravite da je šteta za četiri godine 250.000 evra mesečno. Danas ljudi iz DS napadaju druge, pa i mene. Napad je najbolja odbrana", kazala je Maja Gojković i podsetila da je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća, i to zbog nečinjenja u tom slučaju.

"Volšebno je tužilaštvo za 15 dana odbacilo prijavu. Prvi put vidimo ovakvu brzu

"Hoće da unište identitet Vojvodine"

reakciju od strane Tužilaštva. Taj slučaj treba opet otvoriti i bez političkih pritisaka ispitati sve navode iz krivične prijave", navela je Gojkovićeva i dodala da je i posle 2008. nastavila da vodi grad, ugovor bi bio raskinut ili bi to pitanje bilo rešeno isključivo u interesu Novog Sada.

"Nezavisan ekspertski tim i veštaci smatraju da je pravda na strani Grada. Uložiće se revizija, a ako bude potrebno ići će se i u sud u Strazburu. Grad traži pravično sudjenje, bez pritisaka politike, ali i tajkuna", rekla je Gojkovićeva.

Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je juče potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se pozabavi privatizacijom ATP Vojvodina i ugovorom koji je bivša gradonačelnica Maja Gojković potpisala s tim preduzećem.

Bivši gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić juče je podsetio da je Gradsko veće kojim je predsedavala Maja Gojković donelo odluku da se uđe u parnicu zbog ugovora sa APT Vojvodina, a ne gradski pravobranilac koji je kasnije vodio spor, i da je Grad u vreme dok je on bio gradonačelnik imao tešku poziciju i nije mogao da utiče na to.

Skupština grada danas će raspravljati o predlogu Stručnog tima o sagledavanju činjeničnog stanja i predlaganja rešenja u sporu koji protiv Grada vodi ATP Vojvodina.

POVEZANE VESTI

Petak 22.02.2013. 17:58
Miss Pigica da robija 30 godina. Pa ko je to potpisao? U njeno vreme se znalo šta će od toga biti. Koliko je para za to dobila???
Petak 22.02.2013. 17:09
Majo, koliko si stranka promenila do sada? Po čijem nalogu ovo pričaš?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online