Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 23.02.2013.
09:44
Beta, RTS A

"Jesenja žetva uzrok kontaminiranog mleka"

Greška koja je dovela do kontaminiranog mleka nastala je još tokom jesenje žetve mešanjem zdravog i zaraženog kukuruza, izjavio je danas sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije (PKS) Željko Brozović.

Mleko je ispravno, tvrdi Željko Brozović, sekretar za poljoprivredu PKS-a
 

On je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekao da je tada trebalo razdvojiti zdrav od zaraženog kukuruza i odvojeno ih smestiti u silose. Na pitanje ko je odgovoran da to kontroliše, Brozović je rekao da kontrolu sporovde "razne kontrolne kuće, koje su akreditovane i imaju laboratorije".

On je istakao da je mleko namirnica koja je "okidač" na listi namirenica životinjskog porekla u kojima se može ustanoviti aflatoksin, dok ostale namirnice "mogu biti potencijalni nosioci aflatoksina, ali u manjoj meri nego što je to mleko".

"Do 2011. godine imali smo dozovljenu nivo aflatoksina od 0,5, sada je to 0,05. Pokusavali smo da saznamo da li je u tom periodu bilo nekih slučajeva trovanja, u tom periodu kada je bio viši nivo i nismo uspeli da saznamo. Sada se stvara zubnjenost među građanima, ali, verujte, mleko je ispravno", ocenio je Brozović.

Prema njegovim rečima, jedini način da se reši situacija oko kontaminiranog mleka jeste terenski rad, odnosno obilazak farmera, njihova edukacija i kontrola stočne hrane.

Subota 23.02.2013. 11:45
Živimo u zemlji gde je sve potrebno proveriti i uzeti s rezervom, jer se sve radi zarad moći i profta, pojeli bi nas i pootrovali, samo profit i profit i profit! ne bi me iynenadilo i da nam otimaju organe na klinici i da ih prodaju po svetu! Domaća bagra koja je u politici zadnjih 20 i kusur godina, užasno zlo, mislim gore ne može biti...
Subota 23.02.2013. 12:26
90-ih su pojedene tone i tone "Milka" čokolade koja beše kancerogena, a danas čak i stavljaju upozorenja na sokove, i slično đubre, da je dozvoljena dnevna količina unosa ta i ta... Narod je siromašan i zbog toga bi pojeo i otrov za pacove da ga neko lepo upakuje i spusti cenu spram njegovog džepa. Pa, je l' onomad neki "trgovac" krao kremove "Swissliona" sa deponije i prodavao narodu u po' cene?! Pitanje je dana kada će neki sličan trgovac početi da krade radioaktvino dugotrajno mleko koje stoji u hangaru "Vinče" jer je obezbeđenje prestalo da ga čuva...
Subota 23.02.2013. 15:00
Млеко је много мањи проблем од фризираних извештаја о води, који се објављују деценијама. Стара добра ''вода је бактериолошки исправна'', а лепо се прећути присуство штетних метала, који се таложе у организму.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online