Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.03.2013.
13:30
Beta A

Đelić: Ministarstvo nam ne da pare; Ministarstvo: Vaš kredit, vaša stvar

Koordinator Centra resornih odbora Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić rekao je da je tačno da su računi te stranke u blokadi pošto im Ministarstvo finansija nije odobrilo budžetska sredstva za pokrivanje troškova izborne kampanje.

DS kao i većina građana kasni sa otplatim kredita
 

"Mi smo se kao i sve stranke zadužili za izbornu kampanju i već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta. Nadam se da to nije neki pritisak na našu stranku", rekao je Đelić za Radio-televiziju Srbije (RTS).


Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je kasnije da ne može biti garant za kredite koje Demokratska stanka (DS), kao i bilo koja druga politička partija, podiže za različite namene.

"Demokratska stranka za finansiranje redovnog rada dobija svakog meseca iz budžeta iznos od 19.092.439 dinara koji se isplaćuje redovno, do desetog u mesecu za prethodni mesec, i taj iznos se isključivo u skladu sa zakonom uplaćuje na račun stranke koji je otvoren za finansiranje redovnog rada", navelo je Ministarstvo finansija.

Svim političkim strankama se, kako je navelo Ministarstvo finansija, svakog meseca redovno isplaćuju sredstva koja su budžetski opredeljena za finansiranje njihovih redovnih aktivnosti.

"Što se tiče zahteva DS da ovo ministarstvo uplaćuje mesečne rate za otplatu kredita koji je ova stranka podigla u Razvojnoj banci Vojvodine za finansiranje izborne kampanje, i to prenosom budžetskih sredstava direktno na namenski račun koji je DS otvorila za otplatu tog kredita, ukazujemo da takav zahtev nije u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, odnosno Ministarstvo finansija ne može da garantuje budžetskim sredstvima za isplatu kredita koje političke partije podižu na različite namene", piše u saopštenju Ministarstva finansija.

DS je, kako je navedeno, za pokriće troškova izborne kampanje u 2012. godini dobila iz budžeta za republičke izbore 196.025.753 dinara, a za predsedničke 249.135.601 dinar.

Sreda 06.03.2013. 13:37
Лопови траже некакве паре које им припадају.Вас треба у руднике! Ђилас је сада напрасно затворио све бензинске пумпе по селима које је покуповао у време власти ДС-а.Ваљда се уплашио буваре. У историји Србије таквих лопова није било,као што је ДС. "Буђав лебац" песма која је обележила њихову власт.Песма која је пун погодак.
Sreda 06.03.2013. 14:51
Imali ste vi dovoljno vremena apsolutnu vlast, a da ne pričamo o financijama !! Lako je živjeti na tudji trošak !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online