Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.03.2013.
03:32
Danas A

Svi se u Srbiji spremaju za izbore

Pripreme za učešće na izborima u lokalnim samoupravama, rad na poboljšanju ekonomske situacije i standarda građana novim investicijama i zapošljavanje mladih neke su od stvari kojima će se baviti stranke vladajuće koalicije. Sa druge strane, opozicione partije spremaće se od aprila do juna za izbore na republičkom nivou, istovremeno kritikujući Vladu i nudeći bolja rešenja i alternativu vlasti.

Izgleda da nam se bliži novo prebrojavanje glasova, iako su redovni izbori na programu 2016. godine
 

Ovo su, naime, odgovori koje je Danas dobio od pet političkih stranaka upitanih koji su im konkretni planovi za rad u sledeća tri meseca. Na pitanja Danasa odgovorili su SNS, SPS, URS, DS i LDP, dok iz DSS nisu dobijeni odgovori.


SNS: Ekonomija broj 1

Potpredsednik SNS Igor Mirović kaže da je za naprednjake najvažnije podizanje opšteg nivoa ekonomije u Srbiji.


"Zbog toga je bitno dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. To će privući više investicija i time se bave svi funkcioneri SNS na svim nivoima", istakao je Mirović.


Naprednjacima su važni izbori u opštini Kovin u aprilu, oko čega će se najviše angažovati Pokrajinski odbor SNS u Vojvodini, kao i Okružni odbor, dok će u junu fokus biti na izborima u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac.


"Na tim izborima očekujemo još bolje rezultate nego na izborima 2009. godine. U tome ćemo uspeti, ali će biti teško jer smo u tim opštinama na vlasti, a to je uvek teža situacija nego kada ste u opoziciji", naveo Mirović.

URS: Prvo da se transformišemo

Ujedinjeni regioni Srbije radiće u aprilu na transformaciji u jedinstvenu stranku, kao i na što boljem rezultatu na izborima u Kovinu. U maju biće uspostavljeni svi organi i tela URS kao stranke, dok se u junu očekuje zaokruživanje kompletne infrastrukture URS. Pripremaju se i da do leta učestvuju na izborima u Zaječaru, Kosjeriću, Voždovcu i Zemunu. U URS kažu da neće zaboraviti i na prioritete rada u Vladi Srbije, a to su stabilizacija javnih finansija, stvaranje jednakih šansi za sve regione, decentralizacija i nastavak evropskih integracija.

SPS: Kosovo najbitnije

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović rekla je za Danas da je rešavanje pitanja Kosova sada prioritetan posao za socijaliste. Takođe, rad SPS u narednom periodu biće najvidljiviji kroz rad njihovih ministara u Vladi Srbije, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu.


"Mogu da najavim da će narednih dana i tokom aprila veoma vidljiv biti i rad Foruma žena SPS. Radićemo na njihovom ekonomskom osnaživanju i političkom uticaju. Tokom narednih meseci biće aktuelno i zapošljavanje mladih ljudi, jer u Srbiji 300.000 mladih nema posao", navodi Vukomanović.


Opozicija: Kritika vlasti

U DS, najvećoj opozicionoj stranci, Danasu je rečeno da će do kraja marta i tokom celog aprila promovisati svoj Plan za izlazak Srbije iz krize. Najvažniji zadatak je da za taj program obezbede podršku građana. Demokrate će sve vreme oštro kritikovati Vladu zbog nesposobnosti da obezbedi bolji život građanima, loših kadrovskih rešenja i "zbog stalnih neistina koje serviraju".


DS će, kako kažu, u isto vreme nuditi bolja rešenja svih problema, tako da će predložiti Skupštini Srbije na usvajanje veliki broj zakona, pre svega iz oblasti prava radnika, subvencione politike, veće transparentnosti u svim procesima. Demokrate su uverene da će zbog nesposobnosti vlasti izbori biti ove godine, tako da će u aprilu, maju i junu veoma aktivno raditi i u kampanji.


U LDP kažu da će u naredna tri meseca raditi na okupljanju svih potencijala koji u društvu postoje kako bi organizovali građansku Srbiju i formirali jasnu alternativu vlasti. Poručuju da više nema vremena za čekanje, da su svi u tom poslu dobrodošli, kao i da niko više nema pravo da tu građansku snagu koči.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 06:25
Vanredne izbore ipak najviše čekaju, i spremaju se za njih u SRS-u.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online