Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 29.03.2013.
14:42 >> 17:32h
Media1 A

Poslanik SPS-a traži porez za neženje i usedelice

Zoran Kasalović, poslanik Socijalističke partije Srbije, rešio je da pomogne državi u rešavanju problema s natalitetom na vrlo "zanimljiv" način. Ovaj socijalista je predložio porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece (a šta ako žele decu a ne mogu da ih imaju?!). Svoju diskriminatorsku ideju izneo je pred poslanicima tokom skupštinskog zasedanja.

Rešenje problema s natalitetom - porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece: Kasalović
 

- U cilju rešavanja problema s prirodnim priraštajem, predložio sam porez na neženje i neudate i na brakove bez dece. Novac bi išao u Fond za obnavljanje stanovništva "Dečji dinar". Takvo rešenje može da se unese kroz izmene i dopune postojećih zakona - objašnjava za Kurir Kasalović svoju "genijalnu" ideju.

Ovakvo rešenje, kojim bi bili obuhvaćeni muškarci i žene bez burme, ali i bračni parovi koji možda iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da imaju decu, Kasalović ne vidi kao bezobrazno etiketiranje, već kao vid solidarnosti (?!).

- To nije vid kazne, nego solidarnosti u društvu. Nije važan samo ekonomski momenat već i promovisanje vrednosnog sistema u obnavljanju nacije. To je moj lični stav i molim Vladu da razmisli o tome - rekao je on.

Međutim, to nije sve! Kasalović predlaže i "zoniranje" Srbije.

Prosečan muškarac u Srbiji postaje otac u 33. godini, dok žene svoje prvo dete rađaju sa 27 i po godina. Svaka treća porodica u Srbiji je bez dece, a prema istraživanju o stanju sela u Srbiji, koje je napravio SANU, čak 260.000 muškaraca starosti do 50 godina je neoženjeno. Bez burme na ruci do šeste decenije je i oko 100.000 žena.

- Tamo gde je visok prirodni priraštaj, kao, recimo, u opštini Savski venac u Beogradu, ne bi bilo potrebe da se uzima porez, ali trebalo bi da se naplaćuje u opštinama poput Crne Trave i mog rodnog Žitišta, gde je negativan prirodni priraštaj - priča ovaj socijalista, koji je, eto, prevideo da bi takvo zoniranje pogodilo najsiromašnije opštine Srbije, odakle bi svi "označeni" pod pretnjom harača verovatno pobegli u opštine poput Savskog venca, koja, inače, spada u najbogatije u Srbiji.

Onako, reda radi rečeno, Kasalović ne bi bio na udaru - oženjen je i ima tri sina.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 14:59
Mislite o ovakvima kad budu sledeci izbori.
Petak 29.03.2013. 15:06
Hvala Bogu da se neko setio jer je odlicna ideja protiv "bele kuge" ali radjanje dece bi trebalo subvencirati napr.poreskom olaksicom i vecim decijim dodatkom umesto da se kupovina automobila subvencionise.
Petak 29.03.2013. 15:09
Pljujte ovoga koliko hoćete,ali je čovek dao dobar predlog.Ja bih plaćao taj porez,ali Vi nećete.Dobro,svako ima svoje mišljenje.Ja ne plaćam RTS,a koliko Vas stručnih komentatora to isto radi?Svi imate babe i dede,mame i tate(ja nemam ništa od navedenog)koji uredno plaćaju gospodina ustašu,i koje Vi takođe uredno muzete.Razumem i ovog Petrovića koji hoće njegov posao i platu.Razumem da nemate uslove da stvarate porodice,ili nemate mogućnost da nađete normalnu osobu. Ali ne razumem da samo plačete i ništa ne radite,niko se ne buni. Španija ima haos na ulici,Grčka,Nemačka,dobar deo Afrike,a za sve Vas je san da imate pola od onoga što imaju navedeni a ne mrdate.To ne razumem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online