Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.04.2013.
06:42
RTV A

Živković: Trio Dačić-Vučić-Nikolić traži Vuka Brankovića među sobom

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da će Vlada Srbije prihvatiti predlog Brisela oko formiranja zajednice srpskih opština i da će potpisati sve što treba da se potpiše, a da sve što se dešava od 2. aprila i navodnog neuspeha dijaloga sa Prištinom predstavlja “nameštanje” među trojkom Nikolić-Dačić-Vučić ko će da bude najveći krivac.

Potpisaće se sporazum, samo se traži krivac: Zoran Živković, bivši premijer Srbije

"Traži se Vuk Branković i oni se guraju poslednjih nekoliko meseci ko će biti taj lik. Pa guraju to Dačiću u ruke, pa se onda javlja Nikolić, pa predsednik Srbije privodi Vučića u Brisel", rekao je Živković gostujući u emisiji “Jedan na jedan”.

Živković smatra da trojica lidera “ne mogu očima da se gledaju”, a da je Vlada Srbije od prošle sednice zbog toga uvela telefonske sednice.

"U SNS je borba ko je predsednik, da li Vučić, koji to formalno i jeste, ili Nikolić, koji je virtuelno van te stranke. Vodi se borba i oko toga ko je predsednik Vlade, da li Dačić virtuelno ili je to Vučić suštinski", objašnjava Živković.

On dodaje da za njega svi ti “dani pakla” i “teške odluke” predstavljaju malu provincijsku igru amatera. Živković smatra da je Kosovo izgubljeno u ratu još 1999. godine i da Srbija sigurno nije u stanju da ga ratom i vrati, ali da to nije kraj politike Srbije prema Kosovu jer tamo i dalje živi 200.000 ljudi za koje moramo da se borimo.

"Trebalo je pregovarati sa Vašingtonom i sa Briselom, da oni daju garancije za život i bezbednost Srba, da možete da se šetate uveče i da pošaljete decu da se kupaju na reci, a da ne budu pobijena", naveo je Živković.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 07:11
Нажалост врло вероватна прича.
Subota 06.04.2013. 13:07
Ova tikva iz zaplanje a one koji neznaju toje jedna divljina i đžungla na tridesetak kilometara od niša ,srednju ekonomsku naravno večernju završio je u gnjilane,dopodne se upisao a popodne diplomirao za parstotina maraka kad je video kako mu škola dobro ide tamo je upisao i višu,naravno završio uspešno,i gle čuda taj visoko obrazovani diplomant gnjilanske večernje škole postao je premijer Srbije,pa se danas m nogi čude kako stanje u srbiji na jako niskom nivoju ,,a nemu kao uspešno vinogradaru koji i nezna kako se vinograd sadi postao vlasnih 50 hektara vinograda za ban badava ,i tja lopurda sad soli pamet srbiji i srbima ,,
Nedelja 07.04.2013. 21:01
Svi ste vi isti izdajnici!Sem Slobodana Milosevica i mucenika Vojislava Seselja,vi bi i majku prodali za 30 srebrnjaka!Nikolic i Vucic doduse drze primat od 5.10.2000 godine do danas,kao NAJVECI I VISESTRUKI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online