Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 07.04.2013.
16:56
Beta A

Vučević: Pajtićev uvod u secesiju Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke oštro je kritikovao Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i optužio Demokratsku stranku da tim "zloslutnim" predlogom pravi "uvod u secesiju" Vojvodine od Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
 

"Grad Novi Sad nikada neće podržati uvod u secesiju Vojvodine, niti će dozvoliti da bude zloupotrebljen zarad ličnih interesa Bojana Pajtića i Demokratske stranke (DS)", naveo je Vučević u saopštenju.

On je oštro kritikovao pokrajinskog premijera Bojana Pajtića zbog toga što je najavio raspravu o Predlogu deklaracije za 10. april, odnosno na dan kada je u Drugom svetskom ratu proglašena kvislinška ustaška Nezavisna Država Hrvatska.

"Bojan Pajtić je na taj način pljunuo u lice istoriji Srbije i još jednom dokazao da mu fotelja u vojvođanskoj vladi služi za ostvarivanje ličnih zadovoljenja i pružanje imuniteta onima koji danas strahuju od ruke pravde. Svi moraju da znaju da Bojan Pajtić i DS u Vojvodini, nisu Vojvodina", rekao je Vučević.

DS:SNS skreće pažnju sa bitnih problema

 

Demokratska stranka saopštila je danas da izjave funkcionera Srpske napredne stranke o najavljenoj deklaraciji o Vojvodini doživljava kao pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema.

 

"Saopštenje SNS-a o zameniku predsednika DS-a Bojanu Pajtiću doživljavamo isključivo kao pokušaj da se stvaranjem lažnih problema skrene pažnja javnosti sa stvarnih problema na koja SNS nema odgovor", navela je DS i ponovila da neće odgovarati na dnevno-političke napade SNS-a dok se ne donese odluka o ponudi Brisela.

 

DS je istakla da su nepoštene i nedolične "izmišljotine" SNS i DSS na temu separatizma i da jedino na čemu insistira deklaracija jeste poštovanje Ustava i zakona Srbije.

 

"Ako neko s tim ima problem, onda je upravo on problem za sve građane Srbije", navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Pajtić predlaže deklaraciju u trenucima kada se "cela Srbija suočava sa jednom od najtežih odluka u svojoj novijoj istoriji".

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je juče da će pokrajinski parlament u sredu, 10. aprila, doneti Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, jer "velika većina građana jasno vidi da se ta prava ne poštuju i povređuju".

"Deklaracija će ozbiljno upozoriti na to da nepoštovanje načela autonomije, ustavnih i zakonskih rešenja, slabi pravnu državu i evropsku demokratsku praksu. Time se ugrožavaju stabilnost i normalno funkcionisanje odgovorne države", poručio je Pajtić u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.04.2013. 17:19
Vucevicu, nemam pojma ko ste ali vidim da ste iz vladajuce partije. Ako imate dokaze da ovaj pajtic radi protiv ustava Srbije, onda ga uhapsite. Sve osim toga su isprazne politikantske price, zamajavanje raje, borba za glasace..I to na nacin da se zutima i vasim zajednickim eu-usa gazdama ne zamerite..Dosta ste Srbe potcenjivali i smatrali glupim. Vasa medjumafijaska prepucavanja i hapsenja i zatvaranja me ne zanimaju..Samo dela vam brojim, znaci: Pravosnazne presude i oduzimanja pokradenog !!! Ne vidim da je sns ikoga osudio ili mu nesto oduzeo.. Svi ste vi, more BRE, iz iste Sluzbino-kumunjarske septicke jame ispileli uz pomoc tranzicije tj sa dodatkom kvasca
Nedelja 07.04.2013. 17:54
Pajtić je protiv Srbije....!!!! Takve i slični njemu, treba osuditi na doživotnu robiju !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online