Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 07.04.2013.
16:11 >> 18:58h
B92 A

Dačić: Utorak nije "dan D"

- Vlada je čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga, i sutra će dati svoje viđenje, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić i dodao da su razgovori sa predstavnicima stranaka bili korisni.

Vlada je opredeljena za nastavak dijaloga: Ivica Dačić
 

Upoznao sam predstavnike stranaka i šefove poslaničkih o toku dijaloga. Oni su nas upoznali sa svojim viđenjem i veoma sam zadovoljan konstruktivnim razgovorima, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanaka.

"Ovo danas su bili veoma korisni razgovori", rekao je Dačić napominjući da svaka stranka ima svoje viđenje. "Svi su pokazali jednu dobru veru i dobru volju da svi zajedno učestvujemo u rešenju ovih teških pitanja sa kojima se suočavamo ne danas, već u prethodnih nekoliko decenija", kazao je Dačić i dodao da će Vlada Srbije nastaviti konsultacije sa predstavnicima stranaka i poslaničkih grupa. 

"Smatramo da nije korisno da sve što je do sada urađeno bude bačeno u vodu", rekao je Dačić i dodao da treba da se ulože još veći napori kako bi se došlo do održivog

rešenja i rešilo pitanje policije i sudstva.

On je napomenuo da Vlada Srbije ima svoje odgovornosti, i da će u toku sutrašnjeg dana dati svoj pogled i stav na sadašnju situaciju. Dačić je rekao da je Vlada svesna odgovornosti koje ima, bilo kad je reč o problemima sa evrointegracijama i problemima u pregovorima sa Prištinom. Premijer je naglasio da je ova Vlada neupitno opredeljena za evrointegracije.

Odgovarajući na pitanje novinara, premijer je rekao da utorak nije "dan D".

"Pa čak i da ne dobijemo datum, mi moramo da nastavimo sa rešenjem ovog pitanja", kaže Dačić. Napomenuo je da se mora doneti rešenje koje će voditi računa o celini našeg naroda.

"Nije poruka za narod da svi treba da budemo nabijeni na kolac i da 500 godina treba da trpimo da bismo dočekali da se oblaci sklone sa ovog neba... Za to vreme ovaj narod mora da preživi... Ova vlada mora da vodi računa o zemaljskoj Srbiji", kaže Dačić.

Patrijarh Irinej apelovao je na državni vrh da ne izneveri predizborno obećanje i da u ovom smutnom vremenu ni pod kakvim uslovima ne preda, izda ili proda KiM.

Upitan da to prokomentarše, premijer je rekao:

"Ne bih polemisao, nema šta da se polemiše, ovo rukovostvo neće izdati ni nacionalne ni državne interese, ni Kosovo i Metohiju".

"Ja sam i patrijarhu i članovima Sinoda rekao da svi mi moramo da imamo svoje odgovornosti, a to znači da smo u prošlosti mnogo ljudi iselili sa KiM , velike seobe koje su se desile nisu bile u skladu sa onim što danas govorimo...Danas moramo da gledamo da nađemo rešenje, da branimo naš narod i kulturnu baštinu", kaže Dačić.

Premijer je rekao da je državni vrh jedinstven i da se nije polemisalo ili raspravljalo na sastancima, već se razmatralo šta raditi u narednim danima. On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da nije bilo govora o tome da u Beograd ovih dana dolaze strane diplomate, kako se u javnosti spekulisalo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.04.2013. 16:22
Док је Коштуница говорио да преговори треба да се врате под окриље УН Дачић је спавао, на једно уво уђе на друго изађе !!!
Nedelja 07.04.2013. 17:58
Podpisali ili ne, ništa ne dobijamo. Od Ugovora, Eu ili Srbije, moramo da biramo Srbiju. Preko 100 država su priznale nezavisnost Kosova, ali ipak danas se vidi da smo mi najglavniji u igri, jer dok mi ne priznamo, budućnost šiptara na Kosovu što se tiče EU I UN je uskraćena. Drugo niko i neće da investira na Kosovu ako stalno postoji vojna opasnost. Red je da se okrenemo sebi, da saniramo privredu , da paralelno jačamo vojsku i kada budu krenuli konflikti u Makedoniju od šiptarske strane, tada uzeti razlog zaštite srpskog stanovništva i vojno ući na Kosovu. Šiptari rade ka osvajanje teritorija i njihovo grupisanje u velikoj Albaniji. Njihov apetit će im biti koban.
Nedelja 07.04.2013. 17:32
dan d u srbiji traje vec 13 godina
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online