Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.04.2013.
10:49
Beta A

Kuči: Nadamo se sporazumu sa Beogradom

Zamenik premijera samoproklamovanog Kosova Hajredin Kuči je rekao da je Priština usredsređena na postizanje sporazuma sa Srbijom i da očekuje da će Beograd pozitivno odgovoriti na predloženi sporazum.

Kuči je za prištinski dnevnik "Koha ditore" rekao da Kosovo radi na nalaženju sporazuma i da tek potom može razmotriti pitanje ostvarivanja reda i zakona na severu Kosova.

Nepostizanje sporazuma nepovoljno za sve strane: Hajredin Kuči

"Dok se ne postigne sporazum, fokusirani smo samo na njegovo postizanje, posle toga ćemo da radimo na ostvarivanju i drugih planova", rekao je Kuči odgovarajući na pitanje o tome da li Priština ima planova za intervenciju na severu kroz mehanizme bezbednosti.

Po njemu, nemogućnost postizanja sporazuma postavlja izazova ne samo za Prištinu i Beograd, već i za Evropsku uniju i Srbe na severu.

"Nepostizanje sporazuma sigurno stvara prostor nepovoljniji od bilo kakvog eventualnog sporazuma", rekao je on.

Kuči smatra da je dijalog najbolji način za nalaženje rešenja.

"Fokusirani smo na postizanjer sporazuma. Naš je osnovi cilj da se sporazum postigne, da se okonča poglavlje sukoba. Najbolji je put da se pitanja reše dijalogom i da se naši građani Srbi na severu integrišu na miran i dostajanstven način (u kosovsko društvo). Naš je cilj postizanje i ostvarivanje sporazuma", rekao je zamenik premijera Kosova.


Srpska napredna stranka ranije danas odlučila je da predloži Vladi Srbije da ne pristane na potpisivanje predloga Evropske unije u vezi sa Kosmetom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.04.2013. 11:10
Ево сад добро погледајте ову вест. Кучи очекује позитиван одговор али СУТРА и добиће га телефонским разговором или лично у Бриселу. Добиће сигурно. Вучић рано јутрос да замаже очи народу прича да не потписујемо споразум. Збунише они нас лепо а Космет мој заувек оде у рукама душмана. Можемо ми да се бранимо као што смо се бранили увек али нећемо дуго, лакше је америчким терористима, они овде имају оружје, имају оружје и шиптари, послала им Меркелова не сећам се тачко у којој вредности али доста. Имамо и ми али нас је знатно мање на Космету, неће помоћи много ни слога. Издаја следи сутра, живи били па видели. Сутра дају свети Космет за који су многи срби главе дали да би био наш.
Ponedeljak 08.04.2013. 12:11
Naravno da se nadaš, jer sporazumom dobijate nezavisnost ! Na našu najveću žalost i jugosloveni, koji žive u Srbiji se nadaju isto kao i ti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online