Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.04.2013.
13:12

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Jerkov: Studenti mitinguju, naprednjaci organizuju

Pošto je Vlada Vojvodine objavila Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine studenti, sindikati, nevladine organizacije i predstavnici vojvođanskih opozicionih stranaka najavili su za danas masovni protest u Novom Sadu na kom će tražiti vanredne pokrajinske izbore. U razgovoru za "Vesti" Aleksandra Jerkov, portparolka DS-a i savetnica predsednika vojvođanske Vlade, kaže da su se "naprednjaci sakrili iza studenata, jer na pokvaren način žele da promene vlast u Novom Sadu".

Aleksandra Jerkov, savetnica predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića
 

Kako kao savetnica Bojana Pajtića komentarišete ovu situaciju?
- Zvanični razlog za ovako nešto ne postoji! Govore o nekoj odbrani od separatizma, a mi smo tekst deklaracije objavili na sajtu. Pogledajte, tu nema nikakvog separatizma.

Plakatima protiv Pajtića

Širi centar Novog Sada oblepljen je plakatima na kojima piše "Leti, leti, leti Bojan", čime se aludira na smenu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.
Plakate je potpisala organizacija Treća Srbija koja je nastala nakon rascepa u Pokretu Dveri i koja se zalaže za ukidanje autonomije Vojvodine.

Zašto se onda organizuje masovni protest?
- To je pokušaj nesposobne Vlade Srbije da skrene pažnju sa teme o lošim pregovorima sa Kosovom, zbog čega je usporen evropski put Srbije.


Ali sporni dokument se pojavio baš kad se u Briselu odlučivalo o Kosovu?

- To je glupost. Pošto nisu mogli da prigovore onome što piše u deklaraciji, zasmetao im je datum. Uostalom, mi smo odložili sednicu pokrajinske Skupštine.


Protest su najavile i studentske organizacije, sindikati, nevladine organizacije...?
- Te organizacije ne postoje. Organizatori ovog protesta se kriju iza studenata, sindikata i raznih organizacija. Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije trebalo bi da imaju političku hrabrost i kažu da su oni u pozadini organizacije mitinga. Naprednjaci organizuju protest, a ne studenti.

Nikolić prvi prekršio Ustav

Možda je zasmetalo insistiranje na autonomiji Vojvodine...
- Prvi je prekršio Ustav predsednik Srbije Tomislav Nikolić kada je Vladu Vojvodine nazvao takozvanom. To vređa. I ne smeta njima ništa drugo sem činjenice da nisu na vlasti i sada bi to na silu da promene.

Kako ste to zaključili?
- Odbornici SNS-a su dobili kvote koliko ljudi treba da dovedu na miting. Nije sporna sadržina deklaracije, već SNS koja uprkos tome što je izgubila izbore pokušava na silu da promeni vlast u mnogim gradovima Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 13:56
Није тачно студенти ће сами доћи и без икаквог организованог доласка.А како она све лепо зна колика је квота ,ма ову сподобу када видим 7 дана ме несрећа прати.
Petak 12.04.2013. 15:55
КАКВА ЈЕ ТО ВЛАСТ КАД ПРАВИ МИТИНГЕ, ЗАР ОНА НЕ МОЖЕ ДА НАЂЕ НЕКО КОНКРЕТНО РЕШЕЊЕ НЕГО МОРА ДА ОРГАНИЗУЈЕ ПРОТЕСТЕ ??? ЛЕПО СМЕНИ ПАЈТИЋА И КРАЈ, ЗАР ЗА ТО МОРА ПРОТЕСТИ ДА СЕ ОДРЖАВАЈУ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online