Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 16.04.2013.
21:19
J. L. Petković - Vesti A

"Sporazumom obe strane dobijaju"

Ukoliko se ne postigne nikakav sporazum u Briselu gube i Kosovo i Srbija. U stvari, čitav region je na gubitku. Ali, ako Kosovo i Srbija postignu sporazum, onda je jasno da obe strane dobijaju. Dobijaju bolje ekonomske perspektive, veću stabilnost u regionu, kao i napredak ka evropskim integracijama, izjavila je ambasadorka SAD u Prištini Trejsi Džejkobson.

Ambasadorka SAD Trejsi Džejkobson
 

Gostujući u "Vestima" RTV Puls iz Šilova, Džejkobsonova je podsetila da "SAD podržavaju dijalog pod pokroviteljstvom EU od samog početka, i dalje smatraju da je to jedini način da Kosovo i Srbija napreduju na svom putu ka Evropi".

- Veoma sam srećna što su obojica premijera pozvani u Brisel. Nadam se da će otići tamo spremni da ulože napore za postizanje sporazuma, jer je taj sporazum od suštinske važnosti za stabilnost u regionu i nepohodan za stvaranje uslova koji privlače strane investicije, jer kao što rekoh, važno je da bi obe zemlje krenule napred.

Na pitanje na koji način će Ketrin Ešton praktično uticati na sporazum o stabilizaciji i pridruživanju za Kosovo ili na dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora sa EU za Srbiju, ambasadorka SAD je kazala da su "zaključci Saveta Evrope od decembra prošle godine su bili prilično jasni i da je ovaj sporazum suštinski važan da bi obe države mogle da napreduju".

- Ne bi bilo moguće, verujem, da Srbija dobije datum za otpočinjanje pristupnih pregovora bez normalizacije odnosa sa Kosovom. I zbog toga je od ključne važnosti postizanje ovog sporazuma i to što pre, jer vreme ističe, kazala je Džejkobson.

Na sastanku sa Jahjagom

 

Postizanje dogovora između Beograda i Prištine veoma je važno ne samo za Srbiju i Kosovo već i za čitav region poručile su danas predsednica Kosova Atifete Jahjaga i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Trejsi Džejkobson.

 

"Jedino kroz postizanje uspeha u ovom dijalogu Kosovo i Srbija će biti u stanju da krenu dalje i stvore stabilnost koja je neophodna i za region, kao i za sigurnost i dobrobit svojih građana kako bi se privukle strane investicije", rekla je Džejkobson.

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga rekla je da dijalog nema alternativu i da je neophodno da Kosovo i Srbija postignu sporazum, jer je kako je kazala, to jedini način da se postigne puna normalizacija u odnosima izmedju dve države.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.04.2013. 21:33
БЕОГРАД НИЈЕ ОСТВАРИО ДОВОЉАН НАПРЕДАК У СВОЈОЈ ПРОПАСТИ !!!
Utorak 16.04.2013. 21:25
Трејси, једино ти можеш да га добијеш!
Utorak 16.04.2013. 21:44
Jos nismo culi STA GUBI SRBIJA.Da nije onih milijradu i po fondova za porodicni biznis politicara kojima zene pisu projekte. TZV Kosovo ce da izgubi, i to mnogo, ustvari sve, ako se Srbija okrenu EAU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online