Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 22.04.2013.
16:05 >> 17:43h
Beta A

Miting DSS-a: Izdali ste Kosovo!

Miting Demokratske stranke Srbije (DSS), na kome je nekoliko hiljada građana prošetalo centrom Beograda i sa koga je upućen zahtev predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Ivici Dačiću da podnesu ostavke, završen je nešto posle 16 časova ispred Vlade Srbije.

Poruka sa mitinga Demokratske stranke Srbije

Učesnici protesta su nosili zastave Srbije, DSS, pokreta "Dveri" i transparente na kojima je pisalo "Kosovo je Srbija", "Nije gotovo - narod se pita" a ispred zgrade Vlade su u više navrata skandirali "Izdali ste Kosovo", "Ostavke", "Ne damo Kosovo".

Predsednik DS S Vojislav Koštunica rekao je okupljenim građanima da Vlada i predsednik Srbije "moraju" da podnesu ostavke zato što su "sa albanskim separatistima potpisali sporazum kojim se ubija naša jedina Srbija na našem jedinom Kosovu i Metohiji".

"Njihovim ostavkama biće poništen i sporazum iz Brisela. Vlastodršci u Srbiji nisu hteli da objave tekst sporazuma zato što on nigde ne pominje Ustav i zakone Srbije, kao ni rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 ali zato u njemu piše da postoje kosovski Ustav i zakoni, jedinstvena kosovska policija i sudski sistem", kazao je
Koštunica.

On je dodao da za "Srbiju postoje samo njen Ustav i njeni zakoni" a to je sadašnja vlast "previdela".

"Evropska unija im je obećala datum, kao da će se njime usrećiti. Kažu predstavnici vlasti da će uskoro doći investicije u Srbiju a istina je da će stići samo nove pretnje i ucene iz EU", rekao je lider DSS.

On je pozdravio današnju odluku Srba sa severa Kosova da obrazuju Skupštinu severnog Kosova i pozvao vlast u Beogradu da raspiše referendum na kome bi se građani izjasnili o sporazumu iz Brisela.

"Zna narod da nije za briselski sporazum. Niko nikad nije imao mandat da potpiše takav sporazum. Da li je neko na izborima koji su održani pre manje od godinu dana, smeo da ponudi građanima da bude državoubica", upitao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, današnji protest je "tek početak" borbe protiv "ukidanja države Srbije" na prostoru Kosova.

"Počeli smo i nećemo stati, dogovaraćemo se sa svima kojima je Srbija a ne EU, iznad svega. Sporazum iz Brisela je ništav dok narod ne da svoju reč o njemu", rekao je Koštunica na kraju protesta.

Saobraćaj u centru Beograda, koji je bio blokiran tokom protestne šetnje u organizaciji DSS, normalizovan je oko 16.30.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.04.2013. 16:19
Samo 3000 ljudi.... E pa Srbi moji eto vam EU ostace od Srbije BGD pasaluk SRECNO VAM BILO!!!!!
Ponedeljak 22.04.2013. 16:12
сујета јача од пропасти државе ,од 2008 године србија нема опозицију , све је то успешља британска МИ5 кухиња на делу... поп*ушили смо га, а тек они који још нису свесни шта гутају ....
Ponedeljak 22.04.2013. 16:13
Samo je pitanje,zasto Mackar nije prihvatio punudu Radikalce,da zajedno protestuju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online