Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 24.04.2013.
17:45
Beta A

Jan Klif: Kosovo nije Kosovo bez Srba

Ambasador Velike Britanije u Prištini Jan Klif rekao je u Kosovu Polju da Kosovo bez Srba nije Kosovo i da je za Ambasadu Velike Britanije u Prištini prioritetno pitanje povratka raseljenih i stabilizacije zajednica na Kosovu. On je istakao da je budućnost Kosova kao i svugde u Evropi - budućnost "multietničke zemlje i multietničke zajednice".

Postignuti dogovor u Briselu između Beograda i Prištine je važan i otvara vrata masovnijem povratku raseljenih na Kosovo. Misle pritom i na raseljene Albance: Jan Klif
 

"Kosovu treba više Srba, više Bošnjaka, više Roma. Iskreno, Kosovo bez Srba nije Kosovo i zato je pitanje povratka i pitanje manjinskih zajednica prioritet", rekao je Klif na srpskom jeziku.

Ambasador Klif i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosovo Dalibor Jevtić potpisali su danas u Kosovu Polju zajedno sa tehničkim partnerom za implementaciju kompanijom "DT" memorandum o saradnji u vezi procesa povratka i stabilizacije zajednica. Ministar Jevtić i ambašador Klif su se tokom današnjeg razgovora složili da se novac građana Kosova i Vellike Britanije "mora poštovati i da je u tom smislu borba protiv korupcije jako važna".

Jevtić i Klif su istakli da je postignuti dogovor u Briselu između Beograda i Prištine važan i da otvara vrata masovnijem povratku raseljenih na Kosovo.

Jevtić je rekao da je sa ambasadorom Klifom razgovarao i o povratku Albanaca u severni deo Kosovske Mitrovice. On je kazao da bi i taj proces trebalo da se odvija "pod kapom" Ministarstva za povratak i zajednice što trenutno nije slučaj.

"Pravo na povratak je pravo koje je neosporno, ali se proces povratka mora odvijati na jedan transparentan način. Proceš povratka mora da podrazumeva podjednako iste aspekte kao proceš povratka bilo gde južno ili severno od Ibra. Uz to, jako je važno da se primajuća zajednica konsultuje kada je povratak bilo gde (na Kosovu) u pitanju", rekao je Jevtić.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.04.2013. 17:06
mrs fukaro!
Sreda 24.04.2013. 17:49
Neka se IRSKA odcepi pa da vidimo onda tvoju pricu. Zahtevamo slobodu i nezavisnost irske.....naravno samo za dobro velike britanije
Sreda 24.04.2013. 18:20
"Бивши" колонијалисти би нас да уче о мултиетичности! А што сте ћутали док су Србе етнички чистили са Косова и Метохије, које је било под вашом "заштитом"? Као што и сада ћутите док руше српске гробове, а овде просипаш бисере о мултиетичности и толеранцији, да сакријете трагове својих злочина! П.П. Његош: Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online