Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 25.04.2013.
16:37
Beta A

Srbi sa KiM odbili briselski sporazum

Srbi s Kosova ne prihvataju sporazum Srbije i Kosova postignut u Briselu, i najavljuju proteste, između ostalog i u Beogradu, rekao je danas Slaviša Ristić, predsednik Skupštine Opštine Zubin potok, posle sastanka s premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Srbi s Kosova traže od Vlade Srbije raspisivanja referenduma na kojem bi se narod izjasnio o briselskom sporazumu i o tome da li kosovski Srbi ostaju u ustavno-pravnom poretku Srbije, rekao je Ristić.

Slaviša Ristić

Posle sastanka u Beogradu s Dačićem i Vučićem, Ristić je rekao novinarima da 90 odsto Srba na severu Kosova ne prihvata sporazum iz Brisela.

"Ako država ima nameru da to (sporazum) sprovede, treba da zna da će to morati da urade mimo nas, a naravno, niko ne može biti jači od države - država može da povuče bilo koji potez i da skloni nas s ovih pozicija", kazao je Ristić i naveo da nije bilo razgovora o tome, niti takve pretnje.

Ristić je najavio da će se Srbi s Kosova mirnim putem boriti protiv briselskog sporazuma i najavio i protest u Beogradu, ali nije rekao kada. Nagovestio je da će taj protest organizovati kosovski Srbi i da će biti "izvan stranačkih stvari".

"Ovim sporazumom mi postajemo deo ustavnog poretka takozvanog nezavisnog Kosova i to je razlog zbog kojeg ga mi ne prihvatamo", rekao je Ristić.

On je rekao da su na sastanku Vučić i Dačić izneli argumente u prilog sporazumu i analizirali tačku po tačku, te je zbog toga sastanak trajao duže od tri sata. Ristić je dodao da su Srbi s Kosova spremni da odgovore na svaki poziv državnog vrha na dalje razgovore i drugu saradnju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.04.2013. 16:45
evo ga vučić na rts-u počinje sa mantrom.. kako je pošten i hrabar i kako će on da promeni sliku o srbima u svetu ??? PONUDIO JE REFERENDUM pod uslovom da ako VEĆINA građana srbije GLASA ZA SPORAZUM - Srbi sa KiM MORAJU da prihvate odluku i da se povinuju većini... da budemo "jedinstveni" u njihovoj patnji... EVO VAM RAJO "SRBIJANSKA" PRILIKE DA SE OSVETITE "ZLIM" SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE... !!!!
Četvrtak 25.04.2013. 17:22
Срби са КиМ су колетерална штета еврофанатичких снова државног врха који је опчињен светлима великог ЕУ града. Издржите браћо ускоро ће им се обити ЕУ о главу а ви ћете дуже издржати од целе ЕУ и њих, има Бога.
Četvrtak 25.04.2013. 17:37
Ovo podsjeca na 95-u. Nece biti dobro. Sta ce biti sa narodom dolje? Ionako nas je malo, jos samo nam fali da se onaj narod pocne raseljavati. Strasno sta nam se desava. Nema nikakve logike za ovo, barem je ja ne vidim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online