Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 29.04.2013.
15:13
Beta A

"Odluka na referendumu, ne na ulici"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i poručio da vlada neće prihvatiti ucene manjine.

Ne prihvatamo ucene i pretnje: Aleksandar Vučić

"Očekujemo konačnu odluku Srba s Kosova. Referendum ima smisla ako oni budu spremni da ga sprovedu u slučaju da rezultat bude nepovoljan za njih", odgovorio je Vučić na pitanje novinara u Zagrebu hoće li biti održan referendum o sporazumu s Prištinom.

Podsetio je da je ponudio ostavku i pad vlade, ako sporazum ne prođe na referendum. Vučić je rekao da vlada neće prihvatiti ucene i odlučivanje o referedumskom pitanju na ulici.

"Može na ulici da odlučuje ko šta hoće, ali u Srbiji se zna gde se odlučuje - odlučuje se u institucijama sistema. U Srbiji će da odlučuje većina građana i naroda, a ne manjina koja misli da na različite načine može da zloupotrebljava svoju poziciju i nekome preti. Pretnje i ucene nikada nismo i nećemo prihvatiti", naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu tokom je se susreo s najvišim hrvatskim zvaničnima, među kojima i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić. On joj je zahvalio na pismu koje je posle osme runde razgovora Beograda i Prištine uputila visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, a u kojem se zauzel za nastavak dijaloga.

Upitan o najavljenoj kupovini naoružanja iz Rusije, Vučić, koji je i ministar odbrane, odgovorio je da će Srbija u skladu s finansijskim mogućnostima kupiti ono što je na tržištu najpovoljnije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.04.2013. 15:51
Нећу референдум јер је Космет окупирана територија Србије. Нећу референдум на којем издајничка власт и запад унапред знају лажирани резултат. Нећу да моја деца у историји уче како се народ Србије сложио са тиме како Космет није Србија. Када не би лажирали, преко 90% грађана Србије би рекло да се не слаже са референдумом, као што све анкете показују. Лажираће као што је западна власт Црне Горе желела да се одвоји од Србије иако народ Црне Горе није тако гласао. НЕЋУ РЕФЕРЕНДУМ ВУЧИЋУ ИЗДАЈНИЧЕ, КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА КАКАВ РЕФЕРЕНДУМ МАЈМУНЕ.
Ponedeljak 29.04.2013. 16:55
Ovaj je siguran u sebe kao i Tadic na proslim izborima.Nadam se da ce i on brzo pasti kao sto je pao i Tadic.
Ponedeljak 29.04.2013. 16:16
ovima je obraz deblji od djona mojih cizama. uopsti ih nijje briga , sto su na vlast dosli prevarom , tog istog naroda ..kako na Kosmet takoi u uyoj srbiji , sada kada znaju da vise ONI sns ds sps i ostala kamarila nemaju sta da traze na Kosmet oni bi ih izbacili iy sistema , da bi mogli bey problema da nastave sa manipulacijom ostatka ... jadan ostatak ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online