Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 15.05.2013.
00:13
Beta A

Knežević: Niko u Srbiji nije pio otrovno mleko

Ministar poljoprivrede Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je da je jasno da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević
 

"Najveću štetu pretrpeli su seljaci, i to oni siromašni koji imaju po nekoliko krava i proizvodnjom mleka obezbeđuju egzistenciju svojoj porodici. Iako se aflatoksin u nešto većim koncentracijama pojavio u svim državama našeg klimatskog pojasa, samo je u Srbiji od toga napravljen skandal s lošim posledicama po privredu i građane", rekao je Knežević za beogradske medije.

Knežević je rekao da su u svemu tome jasni "politički motivi Demokratske stranke i aktuelne Vlade Vojvodine", ali i pojedinaca za koje je ministar ocenio da rade u interesu "uvoznog lobija", "za ličnu korist, a protiv interesa domaćih proizvođača".

"Tržište mleka se stabilizovalo čim su potrošači shvatili da nema nikakve opasnosti od konzumiranja mleka i da je u pitanju isfabrikovana afera. Nivo aflatoksina zavisi od mnogo faktora, od njive do trpeze, i njegovo povećano prisustvo u ekstremnim klimatskim uslovima kakvi su bili prošlog leta ne može se sprečiti kampanjski,
vec sistematskim i dugogodišnjim merama", rekao je Knežević.

Govoreći o briselskom sporazumu, ministar je izrazio nadu da će Srbi s Kosova, nakon emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije i da će prihvatiti da sprovedu taj sporazum.

"Sporazum se može kritikovati na razne načine, ali predstavlja najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Njegova primena Srbiji daje mogućnost da rešava ostale nagomilane probleme", naveo je on.

Knežević je ponovio da očekuje prevremene izbore u Vojvodini jer kako smatra, vlast Demokratske stranke više nema legitimitet i rezultati njene trinaestogodišnje vladavine su katastrofalni.

"I u Beogradu je značajno promenjena izborna volja građana, i to moraju da uzmu u obzir odbornici Skupštine grada", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 07:24
Ovaj umesto da je dao ostavku posle toliko lazi (da je imao cast i moral, sto se strogo zabranjuje u njegovom okruzenju tkzv.VS, mislim na te dve ljudske krakteristike) i dalje laze, podrzava trovanje dece u razvoju, i naravno i sporazum, koji moze da se uvrsti u isti kategoriju koja pripada njegovom resursu za "trovanje i lazi", zato se on tu javlja.
Sreda 15.05.2013. 07:13
Gde je nestalo to "naše" mleko?
Sreda 15.05.2013. 00:58
Стално покрећу неке теме о непостојећим проблемима да би народ заборавио на постојеће. Увек кад СНС-СПС треба да потпише нешто нама сервирају теме о млеку и Мишковићима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online