Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 27.05.2013.
21:03
telegraf.rs A

Božović na molitvenom doručku Tačiju pričao o zločinima Albanaca nad Srbima

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vladimir Božović u subotu je bio na Nacionalnom molitvenom doručku u okviru “Nedelje tolerancije”, čiji je domaćin ove godine bilo Kosovo. Tom prilikom je pred svima rekao da Albanci kao većinsko stanovništvo na Kosovu moraju učiniti sve da se obnove srpske crkve i manastiri koji su u stravičnim napadima 17. marta 2004. godine, saznaju beogradski mediji.

Božović, koji je prisustvovao Nacionalnom molitvenom doručku na lični poziv predstavnika Senata i Kongresa, pred Hašimom Tačijem i Jahjagom izneo je sve podatke o stravičnim zločinima nad Srbima i srpskim crkvama i manastirima, što se njima nije svidelo, navodi ''Telegraf.rs''.

Molitveni doručak na Kosovu

Na skupu su, kako saznajemo, osim predstavnika Vlade Srbije, učestvovali i članovi vlada Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, BiH, kao i kongresmeni iz SAD.

''Božović, kada je izašao za govornicu počeo je svoje izlaganje rečima: 'Ja kao hrišćanin koji veruje u Hrista i koji je vernik, iako je sve ovo u dobrom duhu koji je ozvaničen postizanjem sporazuma Beograda i Prištine, ne mogu da lažem i da ne pomenem paljenje srpskih svetinja, kao i progon Srba na Kosovu i zločine nad njima'. Zatim je Božović nabrojao sve porušene i popaljenje svetinje i ukazao na sve zločine'' izjavio je neimenovani izvor za taj portal.

Ovakav govor srpskog državnog sekretara “na nož” su dočekali albanski mediji na Kosovu i Metohiji koji osudili ovakav govor i optužili Božovića za raspirivanje uzavrelih strasti.

Vladimir Božović kaže potvrdio je za ''Telegraf ''da je bio na molitvenom doručku na poziv američkih kongresmena, ali nije želeo da komentariše saznanja portala.

''Istina je, bio sam na molitvenom doručku, ali ne bih želeo da komentarišem moj govor i šta sam tom prilikom rekao. Najmanje želim da odgovaram na oštre prozivke albanskih medija'', ističe Božović.

Na molitvenom doručku on se sastao i sa Srbima, članovima Samostalne liberalne stranke, koje je pre nekoliko dana premijer Srbije Ivica Dačić nazvao “Tačijevim Srbima”.

''Nije bilo lako pre osam godina, kada sam zajedno sa svojim političkim prijateljima formirao partiju koja je od početka zastupala politiku pomirenja i suživota na Kosovu, politiku dijaloga i mira. Uz veru prema Bogu i njegovu pomoć, evo sada posle osam godina, najbolja moguća poruka ispravnosti i istrajnosti takve politike jeste postignuti dogovor izmedu Prištine i Beograda'', rekao je Petrović, čiji je govor ispraćen aplauzom prisutnih.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.05.2013. 21:08
Cuveni molitveni dorucci. Ocigledno Bozovic tvrdi pazar, mito koji su drugi dobili je mnogo veci, ucutkace ga jos jednom nulom.
Ponedeljak 27.05.2013. 21:23
A Sta je trazio Bozovic na doricku sa tacijem i pored njega uopste?
Ponedeljak 27.05.2013. 21:13
I sve OK al' onda naiđe deo gde "on neće da komentariše svoj govor" ??? E TAJ DEO nikad nisam razumeo ? Ako si rekao istinu, kao što jesi, pa koj' se moj stidiš toga ? Il' je i to "čitanje" govora samo deo neke šire slike ? Pa se, jadan, boji da ga ne pitaju da ponovi nešto, a on nije stigao da memoriše napisano ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online