Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 30.05.2013.
18:17
Beta A

Nikolić Hejgu: Zaslužili smo datum

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu u razgovoru sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, da je Srbija mnogo učinila u proteklih godinu dana i da s punim pravom očekuje datum početka pregovora o prijemu u Evropsku Uniju.

Tomislav Nikolić i Vilijam Hejg

Nikolić je ocenio da Srbija više ne treba da bude predmet pritisaka, jer je dokazala da je spremna da dijalogom reši sve probleme, i jer predstavlja garanta mira i stabilnosti u regionu, preneo je kabinet Predsednika.

Nikolić je rekao da Srbi na Kosovu treba sami da odlučuju o svojoj bezbednosti, prihodima, školstvu, zdravstvu, i to i na severu, i na jugu Kosova.

"Koliko god da nam je važno da dobijemo datum, nećemo ništa uraditi u poslednji čas, niti pod pritiskom, kao što je to slučaj bio do sada", rekao je Nikolić.

Vilijam Hejg je, kako je saopšteno, rekao da očekuje da će napredak u primeni sporazuma Beograda i Prištine biti održiv i konstruktivan. On je čestitao predsedniku i rukovodstvu Srbije zbog napretka i jasnog i odlučnog vođstva - piše u saopštenju, pruživši uveravanje da će Velika Britanija podržati utvrđivanje datuma za otpočinjanje pregovora Srbije sa EU.

"Tu sam da Vas ohrabrim na Vašem evropskom putu i da Vam prenesem duh podrške, što je moj (nemački) kolega Gido Vestervele već učinio", rekao je šef britanske diplomatije.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je na početku razgovora posebno naglasio istorijsko savezništvo Srbije i Velike Britanije i izrazio žaljenje što je ono bilo narušeno u novijoj istoriji.

Ujedinjeno Kraljevstvo je veoma važan partner Srbije, sa kojim želimo da produbljujemo i unapređujemo bilateralne odnose u svim segmentima, rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.05.2013. 18:52
Значи само вам је датум важан?Ду*е вам је зинуло за датум!Само датум!Дај датум!Ево вам датум!Ево вам за Тому љакосера,за пијаног коферџију,за констернираног пицоустог Ацу,за Чеду наркомана,ево вам датум нааа!За издају Косова датум!Датууум,датууум...!!!Мука ми је бре више од вас еврослинаваца!
Četvrtak 30.05.2013. 18:26
Kakva li ce to festa bit ako dobiju taj bzvz datum...verovatno ce se pit Tomina rakija iz Vuciceve flase.
Četvrtak 30.05.2013. 18:24
Продао Космет, обећао да ће дати све што затреба западу и како да му не дају датум. Обићан издајник
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online