Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 14.06.2013.
11:44
Fonet A

Mitrović: Pola novca za medija ide Đilasu na ruke

Predsednik “Pink media grupe” Željko Mitrović najavio je da će na zajedničkoj sednici svih upravnih odbora Pinkovih televizija iz regiona najverovatnije biti doneta odluka o prekidu saradnje sa “Dejrekt medijom”.

Pored toga, Mitrović najavljuje aktiviranje “penalne politike” zbog neispunjenja obaveza Dajrekt medije prema televiziji Pink u gotovo svim državama, navedeno je u Mitrovićevom saopštenju.

U saopštenju Mitrović kaže “da RTV Pink u kratkom roku ne stiže da obradi sve predmete o nepravilnostima, zloupotrebama i opstrukcijama u gotovo svim gradskim institucijama Beograda”.

Dragan Đilas

''Čvrsto obećavam da nijednu od tema nećemo zanemariti, ali se njima možemo baviti tek kad nam gradonačelnik i njegovi pomoćnici otkriju tajnu zbog kojih, kakvih i kolikih razloga na medijskoj sceni Srbije postoje dvostruki, a ponekad i trostruki aršini u prećutkivanju i zataškavanju velikih zloupotreba, bahatog manipuslisanja i kriminalnog otimanja'', naglasio je Mitrović.

Prema njegovim rečima, to bi “bilo u redu” da Ðilas to radi sa svojim parama, a “pošto zloupotrebljava novac i sredstva klijenata za tvrdu podelu na podobne i nepodobne medije to se može nazvati najmračnijom i najdubljom krizom u istoriji srpskih medija”.

Mitrović kaže da analize govore da samo 50 posto od sredstava usmerenih ka medijima, stigne do medija, dok preostalih 50 odsto ide Ðilasu. On dodaje da nema prava da se meša u odnose klijenta i agencije, “osim ako sredstva koja se zaustavljaju na Ðilasovoj ”carinarnici” nisu sredstva koja se upotrebljavju za poslušnost medija”.

''Prvi put u istoriji imamo dvostruki pritisak koji je i ekonomski i politički, a sporovodi ga jedan centar'', ukazao je Mitrović, ističući da je televizija Pink “podjednako stabilna i sa Đilasom i bez njega”.

Mitrović je prethodno optužio Dajrekt mediju da destabiliše medijsko tržište, a potom se, pošto je, kako je naveo, dobio upozorenje od bliskog okruženja gradonačelnika, oglasio izjavom u kojoj je naveo da su mediji u Srbiji “krvarili” zbog Ðilasovog profita, da je država kršila zakone da bi nadoknadila njegove gubitke i da je davao mito da bi zgrnuo milione.

On je prozvao Ðilasa i za “rasipanje i potplaćivanje pojedinih ljudi u najvećim srpskim medijima” kako bi mu “ispod žita davali informacije i obezbeđivali čuvene bartere”.

''Trudio sam se da ne pominjem one gubitaše zarad kojih je država, a pod vašim pritiskom, morala da krši zakone i nadoknađuje gubitke. Nisam pominjao Arenu sport koju je Telekom pod vašim pritiskom morao da kupi kršeći bar nekoliko zakona jer, kao što znate, država ne može biti vlasnik medija''. rekao je Mitrović i dodao da su višemilionski gubici bili preneti na Telekom kako bi ponovo budžetski novac direktno bio isplaćen privatnim licima.

Mitrovićeve optužbe usledile su pošto je “Kurir”, 11. juna, preneo da je Ðilasova firma “Dajrekt medija” 2003. imala prihod od 76 miliona dinara, a to preduzeće je osnova “Multikoma” koji je registrovan 2004. godine, kada je on postao član DS.

Ðilas je na konferenciji za novinare 2. juna dematovao ranije tvrdnje “Kurira” da je iz banke podigao četiri miliona evra i istakao da je objavljivanjem te informacije nastavljena medijska hajka na DS i njene funkcionere.

POVEZANE VESTI

Petak 14.06.2013. 14:17
Ne stavljam se ni na jednu stranu, ali bi bilo zanimljivo pročešljati i Pinkovo poslovanje i Mitrovićevo plaćanje poreza
Petak 14.06.2013. 17:58
Ovo je kao ona stara poslovica, kada slina slini kaže da je slina.
Petak 14.06.2013. 16:56
Jao crni Mitroviću, uvuci se bolje u mišju rupu, jer za drugo i nisi. Ti ćeš nekog da prozivaš, fuj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online