Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 17.06.2013.
12:05

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Ljuljzim pljuje, a Beograd ćuti

Bivši ambasador samoproglašenog Kosova u Švedskoj Ljuljzim Peci, koji od danas obavlja dužnost oficira za vezu u Beogradu, šokirao je javnost rekašvi da se "oseća privilegovanim jer će biti predstavnik svoje zemlje u zemlji koja je htela da uništi njegov narod".

- Data mi je dužnost da predstavljam svoju ze mlju u zemlji koja je izvršila agresiju u mojoj zemlji i pokušala da izvrši genocid prema mom narodu. To je bez sumnje zadatak s mnogo izazova, ali se s druge strane osećam privilegovanim da sam prvi predstavnik Kosova upravo u zemlji koja je pokušala da uništi moju zemlju - rekao je Peci.
 

Nažalost, salvu uvreda koje je izrekao "kosovski oficir za vezu" niko od nadležnih nije želeo ni da komentariše, a kamoli da osudi. Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović za "Vesti" kaže da bi na uvredljive Pecijeve izjave trebalo da reaguje Ministarstvo spoljnih poslova, ali da se to neće dogoditi pošto "srpska vlast ćuti jer čeka da dobijanje datum za početak pregovora sa EU"
 

- Velika je istorijska greška što je ova vlast Kosovo vezala za datum za početak pregovora sa EU. Neko ko optužuje ne bi trebalo da bude nikakav oficir za vezu, ali Beograd ćuti. Ćuti zbog Brisela jer strepi da li će dobiti datum. Priština to koristi da nam zavrće ruku, izvređa nas i omalovaži do kraja. Ovo je čista provokacija jer Priština čini sve da Srbiju isprovocira - objašnjava Jovanović.

Policijsko obezbeđenje

 

Danas je prvi radni dan dvojice oficira za vezu. U Prištinu će iz Beograda otići Dejan Pavićević, a u Beograd doći prištinski oficir Ljuljzim Peci. Pošto nemaju diplomatski status ni imunitet, oficiri će imati obezbeđenje - Pavićević - Kosovske policijske službe, a Peci srpske policije.


- Neće biti posebne kancelarije za vezu, niti je reč o ambasadorima, kako se to pokušavalo predstaviti. Radićemo pri kancelarijama EU - objasnio je ranije Dejan Pavićević.


Ipak, više je nego očigledno da Ljuljzim Peci zabada prst u oko Beogradu jer je neposredno pre dolaska u glavni grad rekao "da će obavljati zadatke koji su slični zadacima bilo kog šefa diplomatske misije i odnosiće se na bilateralne odnose između dve zemlje".


Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije i potpredsednik Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji Marko Jakšić za "Vesti" je rekao da ga arogantnost Albanaca ne čudi, ali da izjava Ljuljzima Pecija svakoga mora da šokira.


- Kada ima za partnera državu koja je Kosovo prodala, nije ni čudno što se predstavnik Prištine u Beogradu ponaša bahato i arogantno. Vlast ćuti na uvrede predstavnika lažne države koju vodi trgovac organima Srba - zaključio je Jakšić. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 12:27
ne ćuti Beograd, nego smrdljivi pašaluk.... Beograd je umr'o krajem prošloga veka... Slava mu i pomen !
Ponedeljak 17.06.2013. 13:14
Ako su politicari prodali dusu ...prodali su.ALI zar se i ponos moze prodati?????
Ponedeljak 17.06.2013. 14:39
. . . najuriti primitivno-brutalnog agresora, neobuzdanog petparackog dzeparosa sa srpske zemlje, gde njemu i njemu ravnim nikada nece biti mesta. . .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online