Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 02.07.2013.
14:29
Beta, Vestionline A

Srbi, birali smo poslanike da nas zaje*avaju!

Potpuno je očito da niko od nas nije upoznat sa likovima i delima srpskih političara u poslednjih 20 godina (pa i više, ali da ne idemo toliko u istoriju), jer da jesmo - nikada ne bismo birali ove nesrećnike što sada sede u skupštinskim klupama i koji raspravljajući o jednoj od najbitnijih tema za spas ove jadne Srbije - o rebalansu budžeta, i to tako što govore jedni drugima stihove rok grupa usred skupštinske rasprave. Pa oni nas bez blama zaje*bavaju dok mi uglavnom nemamo plate, a oni krkaju maltene za džabe u skupštinskom restoranu i recituju stihove.

Poslanici u Skupštini Srbije. Kao rade
 

Naime, u žustroj raspravi u Skupštini Srbije o predloženom rebalansu državnog budžeta opozicioni poslanici Liberalno demokratske partije (LDP) i Demokratske stranke (DS), ali i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, u utorak su argumente tražili i u stihovima rok pesama i nazivima bendova.


Najpre je poslanik LDP Bojan Đurić, koji je oštro kritikovao Vladin predlog, rekao da ne zna da li da svoje obraćanje počne kao Rambo Amadeus sa tri minuta ćutanja, ili stihovima Caneta iz Partibrejkersa "Biti isti, biti poseban, biti samo svoj", koje je Dinkić ranije pominjao u Skupštini.


Dinkić je kazao da mu je ipak najdraži pesnik Milan Mladenović koji je bio u grupi Ekatarina Velika i da su mu omiljeni stihovi "Kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo".


Đurić se složio da je Milan Mladenović bio dobar pesnik, ali je Dinkiću poručio da ne uvede zemlju u situaciju kao iz njegove pesme "Još samo par godina za nas".


Bogami, Mlađa “zavuče“ Borku...

Dinkićevi omiljeni stihovi su: "Kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo."

Posle oštrih kritika na predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta koje je izneo šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović, i ocene da je Vlada "štetočinska", Dinkić mu je poručio da kao da je bio vidovit kada je u mladosti svoju rok grupu nazvao "Generacija bez budućnosti".


"Kao da ste znali kako će izgledati vaša stranka", rekao je Dinkić Stefanoviću i dodao da nije važno da li je DS "generacija bez budućnosti" nego je važno da Srbija ima budućnost.

... ali ni Borko nije ostao mutav

U razmeni optužbi o tome ko je odgovoran za tešku ekonomsku situaciju, Stefanović je poručio da nije u redu što je Dinkić naziv svoje rok grupe "Monetarni udar" primenio na celu Srbiju.
 

Božidare, Božo, bravo za dinosauruse!

Povodom kritike DS zbog malih izdvajanja za nauku, Dinkić je kazao da se nikada više nije ulagalo u nauku nego u vreme kada je on bio ministar finansija u vladi Vojislava Koštunice.

"Znam gospodine (Božidare) Đeliću da ste vi, kao vaše najveće dostignuće u nauci, promovisali Muzej dinosaurusa u Svilajncu, a ako je to nauka, onda ne znam...", poručio je Dinkić Đeliću, koji je bivši ministar za nauku.

Šef poslaničke grupe DS je rekao da je vladajuća koalicija mimo konkursa zaposlila 10.000 "partijskih vojnika", a u isto vreme 40.000 ljudi je izgubilo posao u privredi.


"To je slika današnje Srbije i slika političkog parastosa ove Vlade", kazao je Stefanović koji je ocenio da je predloženi rebalans "budžet za otpuštanje".


On je upitao da li je Vlada Srbije formirala fond za uštede koje je obećala od javnih nabavki.


"Kada se podvuče crta, celokupna privreda Srbije se svela na 38.000 zdravih preduzeća koje treba da nose celo društvo", kazao je Stefanović i upozorio da predstoji propast privrede ako se nesto hitno ne preduzme, a rebalans donosi samo kozmetičke promene.


"Sva opozicija kritikuje, ali samo DS govori neistine"

Dinkić je posle izlaganja Stefanovića optužio DS da je novoj vladi ostavila probleme i naveo dug putarima, propale dokapitalizacije, Agrobanku, Razvojnu banku Vojvodine.


"Čudi me da, kao bivša reformska stranka, ne podržavate mere koje podržavaju stručnjaci, sindikati, svi, da se stavi tačka na restrukturiranje neuspešnih firmi. Znam da je vama lakše da to gurate pod tepih. Kako je moguće da opozicija iz svih poslaničkih grupa kritikuje rebalans argumentima, a samo se vi služite neistinama", rekao Stefanović ministru Dinkiću. 

U Skupštini i dalje traje načelna rasprava o rebalansu državnog budžeta koja je počela juče.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.07.2013. 14:41
Onima koje sam ja "birao" - nisu dali da uđu u skupštinu.. Umesto njih je ubačen mongoloid sa skraćenim rukama... Što se ostatka koji je glasao za ovu fukaru tiče - još su poslanici i dobri kakav ih narod bira...
Utorak 02.07.2013. 14:40
Svi su poslanici poj do mojega.
Utorak 02.07.2013. 15:33
Hahahaaa..dok je ovaca biće i čobana.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online