Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 06.07.2013.
14:36
Beta A

Kina Vojsci Srbije poklonila 20 saniteta

Ministarstvo odbrane Srbije dobilo je danas 20 najmodernijih sanitetskih terenskih vozila koje je donirala Kina, a čija je vrednost dva miliona dolara.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić je u ime Vlade Srbije zahvalio Kini na vema vrednoj donaciji i poručio da Srbija želi još snažnije odnose sa Kinom i još snažnije ekonomsko prisustvo Kine u Srbiji.

"Velika budućnost je u saradnji i u razvijanju još boljih odnosa. Mi smo mala zemlja, Kina je velesila, ali Kina u Srbiji uvek može da ima pouzdanog partnera kao što mi imamo dobrog, pravog i iskrenog prijatelja u Narodnoj Republici Kini", kazao je Vučić novinarima posle primopredaje saniteteskih vozila u krugu Vojnomedicinskog centra na Karaburmi.

On je kazao da očekuje u najskorije vreme posete na najvišem nivou sa kineskim zvaničnicima.

"Zahvalni smo na njihovoj političkoj podršci jer uvek su bili uz Srbiju i kada je bilo teško i kada je bilo manje teško. Srbija će biti veoma pouzdan saradnik Kine", kazao je Vučić koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

On je izrazio uverenje da odnosi Srbije i Kine u svim oblastima društvenog života mogu da budu i biće još bolji.

Savetnica za politička pitanja u ambasadi Kine u Beogradu Hua Jafang izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje priopredaji saniteteskh vozila i istakla dobru saradnju Kine i Srbije.

"Sigurna sam da će se kinesko-srpski odnosi razvijati sve bolje i bolje", kazala je Hua Jafang.

Načelnik uprave za vojno zdravstvo Zoran Popović kazao je da će 12 sanitetskih terenskih vozila biti raspoređeni za primarnu zdravstevenu zaštitu u garnizone širom Srbije, dva vozila na Vojnomedicinsku akademju u Beogradu, po dva vozila u vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu, a dva u Centar vojnomedicinskih ustanova u Beogradu.

Popović, koji je ugovor o primopredaji saniteteskih vozila potpisao sa vojnim atašeom u ambasadi Kine u Beogradu Li Junom, najavio je nastavak saradnje sa Kinom u oblasti vojnog zdravstva.

Aleksandar Vučić je kazao da donacijom Kine Ministarstvo odbrane Srbije nema više problem nedostatka saniteteskih vozila. Prema njegovim rečima, Srbija je od Kine dobila i rezervne delove za prvi servis, a vozila će moći da se servisiraju u Srbiji pošto imaju fijatove motore.

POVEZANE VESTI

Subota 06.07.2013. 14:38
Hvala Kinezima!
Subota 06.07.2013. 16:34
Kakva nam je "borbena" gotovost, trebaće nam mnogo više od samo 20 saniteta...
Subota 06.07.2013. 15:30
Kabina lici na one zastavine rivale
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online