Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 10.07.2013.
20:29
Nedeljnik, Telegraf A

Kole: Vučić je kao Đinđić

Miodrag Kostić, najbogatiji Srbin, vlasnik MK Grupe, prvi čovek Kluba Privrednik, bivši direktor Demokratske stranke, blizak prijatelj Zorana Đinđića i jedan od “nosača kovčega” kaže da je prvi potpredsedniik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za njega postao simbol promena.

Najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama: Miodrag Kostić Kole
 

- Ima dosta sličnosti između Đinđića i Vučića. Najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama. Đinđić se nije libio da menja Srbiju. Ne libi se ni Vučić, rekao je Kostić u razgovoru za novi broj “Nedeljnika” i otkrio svoje utiske posle objavljivanja Forbsove lestvice bogatih, govorio je i o svojoj moći u osiromašenoj zemlji, planovima kompanije, krizi srpske privrede...

Ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, Kostić kaže da ne bi ušao u Vladu Srbije, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema.

- Mišljenja sam bio i ostao, da dok god se aktivno bavite biznisom, ne možete da se bavite i politikom. I obrnuto. Godinu dana sigurno nije dovoljno za ‘podvlačenje crte’ rada ove Vlade, tim pre što je većina članova Vlade bila zauzeta rešavanjem kosovskog problema, smatra Kostić.

Njegov prvi savet “novom-starom” Dačićevom kabinetu bio bi da se rekonstruiše ili restrukturira sve što nije održivo.

- Trenutno, ove sisteme finansira država. Iz tog razloga moramo da ih podignemo ‘na zdrave noge’ i omogućimo im da sami sebe finansiraju. U suprotnom, budžetski deficit će biti sve veći, a samim tim doveden u pitanje standard građana Srbije, poručuje Kostić i dodao da prvo mesto na listi najbogatijih Srba, koju je sastavio magazin Forbs, doživljava samo kao običan podatak, da mu je "draža titula najboljeg i najefikasnijeg proizvođača šećera".

Iako je nekada zauzimao visoku funkciju u Demokratskoj stranci, on priznaje da od 2000. godine nijednom nije ušao u DS.

Sreda 10.07.2013. 21:08
Нису исти. Вучић је много гори по Србију.
Sreda 10.07.2013. 20:30
ajoj sada cu da VOMIRAM !!!
Sreda 10.07.2013. 20:37
"Ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, Kostić kaže da ne bi ušao u Vladu Srbije, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema. " msm - da zanemarim ama baš SVE ostalo iz ovog teksta i da se koncentrišem samo na ovaj "hvalospev" - čuj - "uspešni" privrednici u zemlji u kojoj PRIVREDA NE POSTOJI.. ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online