Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 15.07.2013.
02:32
Beta A

Dačić: Sigurno menjamo neke ministre

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sigurno biti promene ministara i da će krajem predstojeće sedmice vladajuća koalicija pripremiti konačan predlog za rekonstrukciju vlade.

Dačić: Krajem nedelje konačan predlog rekonstrukcije
 

"Krajem nedelje će biti konačan predlog koji će ići pred vladu i Skupštinu", rekao je Dačić za B92 i poručio da će sigurno biti promene ministara.

Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, nije želeo da kaže da li će biti smenjen ministar prosvete Srbije Žarko Obradović, navodeći da nije u redu da o tome govori pre nego što pitanje sudbine ministara iz SPS-a razmotre stranački organi.

"Još nismo to razmatrali na našim stranačkim organima. Danas imamo sastanak Aleksandar Vučić i ja i videćemo hoćemo li menjati ministre, hoćemo li menjati resore i hoćemo li deliti resore", rekao je Dačić.

Srbi da formiraju jedinstvenu listu

Govoreći o Kosovu, Dačić je rekao da bi Srbi na Kosovu za predstojeće lokalne izbore trebalo da formiraju jedinstvenu srpsku listu, a ne da nastupaju sa više različitih stranaka.

"To je moj stav, da stranke ne učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu (u novembru) već da se formira jedinstvena srpska lista za te izbore", rekao je Dačić i istakao da su ti izbori važni jer će odlučiti ko će voditi i Zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Braneći politiku svoje vlade prema Kosovu, Dačić je u jednom momentu citirao i Bibliju koju je doneo u studio i to Jevanđelje o Mateju.

"Široka vrata i širok put vode u propast i mnogi idu njima, a uska vrata i uzak put što vode u život i malo njih njime prolazi", rekao je Dačić govoreći o tome da je vlada preuzela rizik kako bi Srbiju i Srbe na Kosovu izvela iz teške situacije.

"Nećemo tenkovima da branimo Kosovo"

 

Ivica Dačić kaže da su se on i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić dogovorili da menjaju Srbiju na bolje i da pri tome ne vode računa o svom ličnom ili rejtingu svoje stranke.

 

- Srbija neće tenkovima i bajonetima braniti Kosovo. Da je to htela branila bi ga kada je proglašena nezavisnost. Došli smo u situaciju da ili ćemo izgubiti svoju budućnost i sedeti na bajonetima ili ćemo rešavati ovo pitanje na najmanje bolan način", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.07.2013. 03:30
Nasoj srpskoj bruki od premijera svaka je rec lazljiva i licemerna! Da je srece da najpre njega smene, a onda uz Boziji blagoslov da sve njih takve kakve su narod obori zbog svih prevara i ponizenja koje su nam priredili!
Ponedeljak 15.07.2013. 08:57
Vuca i Daca su Srbija, a neosnovan strah od dugog rata i realne odgovornosti se nastavlja dalje.Dok god Srbija ne dobije vodju vozda, nema napredka. Glavna partola totalitarista: s EU fasistima i kolonijalistima na vecnost.Kunemo se da s vaseg puta ne smemo da skrenemo.Smrt slobodi i intelektu. Najbolje da uopste ne postoje izbori, osim kad su u sluzbi anglosaksona.Onda moze i svaku nedelju, i to demokratski kad oni kazu.Kao sta i puc nije puc, dok oni ne kazu, posto postoje demokratski i nedemokratski puc. Koji je demokratski, imaju pravo da odlucuju jezuitskomasonska g...a. Od uveta radjanja do uveta kremiranja, ROBOVI DANASNJICE.
Ponedeljak 15.07.2013. 13:11
Sigurno, sve izdajnike menjati ! A i ti ces doci na red.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online