Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.07.2013.
16:47
Beta A

Drecun: Svi Srbi na jednoj listi na kosovskim izborima

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Milovan Drecun rekao je danas da bi trebalo da postoji jedinstvena srpska lista za učešće na kosovskim izborima jer bi to osnažilo buduću zajednicu srpskih opština.

Milovan Drecun
 

"Ona bi značajno osnažila buduću zajednicu srpskih opština, a i sprečila bi mogućnost da Priština preko nekih srpskih strančica ima pretežni uticaj u toj zajednici srpskih opština. To ostaje stvar dogovora i mislim da će o tome javnost veoma brzo biti obaveštena", kazao je Drecun.

Prema njegovim rečima, SNS će tek odrediti svoj stav po pitanju jedinstvene liste.

"Moj stav je da bi trebalo da imamo jedinstvenu srpsku listu", kazao je Drecun, koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

Poslanik SNS-a je naveo da je potpuno jasan stav da na izbore treba izaći i izrazio uverenje da će se Vlada Srbije uskoro oglasiti s takvim stavom.

"Duboko sam uveren da nema drugog puta, da je primena Briselskog sporazuma izuzetno bitna ne samo za opstanak nego i za perspektivu srpskog naroda i za stvaranje uslova da Srbija može da ubrza ekonomski razvoj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Drecun.

On je kazao da je na svakom pripadniku srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji da sam razmisli o budućnosti koja je pred njim i da odluči da li treba da izađe na izbore.

"Ako nemamo učešće Srba na izborima, zajednica srpskih opština, iako bude formirana, neće imati potrebnu snagu. Imaćemo neku vrstu dvovlašća uslovno rečeno, jer Srbija mora posle ovih izbora da zaustavi dalji rad naših sadašnjih institucija na Kosovu i Metohiji, uključujući i srpske opštine i da prenese imovinu i da finansira zajednicu srpskih opština", rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, ako u toj zajednici budu sedeli ljudi koji više brinu o interesima Prištine nego o interesima srpskog naroda, onda će biti velikih problema za Beograd i srpsku zajednicu.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za 3. novembar, a Srbi sa severa Kosova su najavili da neće izaći na izbore koje organizuju vlasti u Prištini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.07.2013. 20:19
"Srbija mora posle ovih izbora da zaustavi dalji rad naših sadašnjih institucija na Kosovu i Metohiji." rece Drecun i prezive! Pa kako ga nije sramota??? To sta se mora, dogovili su se on i banda kojoj pripada. Neka sada on ide na Zmijino biracko mesto, a ne da se seta po Beogradu i utvrdjuje vlast sopstvenoj guzici!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online