Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 22.07.2013.
06:12
D. Đorđević - Vesti A

Doktor mu lečio tumor rakijom i vinom

Velija Ajetović, poznati vranjski kovač, smatra da ga je 14. januara 2013. godine, na Vasilicu, urekao njegov izabrani lekar opšte prakse u domu zdravlja M. P. i da od tada njegova kuća ne može da se oporavi, jer su kola krenula nizbrdo.

Bolestan i bespomoćan: Velija Ajetović
 

U noći između četvrtka i petka, 11. i 12. jula, grom je udario u njihovu kuću i samo sreća ih je spasla od težih posledica. U kući je bilo njih osmoro.


- Udarilo tamo gde je tanko jer se najlakše kida, to ti je - kaže Velija.


Muke po Veliji nastale su 31. decembra 2012. godine kada mu je pozlilo i kada je otišao kod pomenutog lekara. Kašljao je i izbacivao ispljuvke krvi.


- Prepisao mi je neke injekcije i lekove. Nije mi zakazao nikakvu kontrolu. Špricao sam se, pio lekove, ali sve gore mi je bilo, pa su me 14. januara moji odveli, opet, kod tog doktora. E, onda sam dobio "pravu" terapiju. Ovako piše, imate dokument: 1. Dnevno do 70 ml rakije (to rakije dva puta podvučeno) je lek i hrana. 2. Čaša vina je lek i hrana. 3. Ribe dva puta nedeljno obavezno. Evo, ima pečat i datum. Iskašljavao sam krv sve više. Nakon tri-četiri dana stanje se toliko pogoršalo da sam otišao na odeljenje PTO, gde me je primila doktorka Slavica Đorđević, koja me je poslala u specijalizovanu bolnicu u Surdulicu, gde sam primljen 14. februara i bio na lečenju do 6. marta. Iz Surdulice su me poslali za Beograd u Klinički centar, na odeljenje za pulmologiju gde sam ostao 24 dana. Kada sam se vratio iz Beograda, prepisali su mi hemoterapiju plućnog krila gde su se pojavile dve mrlje.

Ajetovići prepušteni sudbini
 

U Vranju sam završio terapiju za tumor, trenutno sam dobro, a do kada videćemo - priča uzbuđeno 54-godišnji Velija, koji je zamalo stradao zbog lekarske nebrige. - A doktor, sram da ga je. Bio sam u Tužilaštvu i napravio sa zamenikom tužilaštva Zapisnik o primedbi građana. Rekli su mi da samo tako može, a oni će da preduzmu šta treba.

Gore od bombe

Kako je bilo priča i Nafa, a dopunjuje je Velija koji od uzbuđenja nije dobro, te sedi na krevetu, uzdišući i brišući suze.
- Grom je udario u štender na našoj kući i zapalio strujomer. Bilo je strašno, svi smo bili u kući, ja i Velija, potom sin Ajnur i snaja Tatjana, kao i unuci: Nafa, Isen, Samanta i Aleks. Bilo je strašno. Ma, kakvo bombardovanje 1999. godine - kaže Nafa, domaćica kuće.

Nova nesreća snašla je njega i njegovu porodicu u noći između 11. i 12 jula kada je nad Vranjem besnelo nevreme. Velija je bio budan, kuća im je nedovršena, pa je hteo da vidi da negde ne prokišnjava jer je lilo kao iz kabla.


- U jednom momentu, bilo je oko dva, pola tri, kad je svitnulo iz pravca kasarne, oslepelo me je. Udarilo je u štender, pa preko kablova u strujomer koji je počeo da dimi. Dim u celoj kuća. Brzo smo probudili decu i izveli ih napolje na kišu, a onda smo gasili vodom. Mogla je struja da nas ubije, kažu nam posle vatrogasci - navodi Velija.


On ističe duboku zahvalnost vatrogascima koji su po pozivu odmah došli, a potom i radnici Elektrodistribucije. Otkako se razboleo u januaru ove godine, više ne radi. Ne radi niko u njihovoj kući i dovijaju se na sve načine da prežive.


- Valjda će opština nešto da pomogne, obećao Dragča Stanojković, glavni za ove vanredne situacije, a i doći će ovi naši iz Romske kancelarije. Ako ne pomognu naše je "crno naše, pa čuči" - kaže Velijina supruga Nafa.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.07.2013. 07:59
Za takve pojave se ide dalje od izabranog lekara opšte prakse, većinu njih ništa drugo i ne zanima sem prepisivanja recepata.
Ponedeljak 22.07.2013. 09:29
neka se pridrzi i dalje one druge terapije : 70 ml rakije dnevno i jedna casa crnog vina i ribe 2x nedeljno.., naravno sada radi prevencije od toga svakako neece da mu bude gore, vec samo bolje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online