Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 23.07.2013.
15:24
Srna A

DSS: Ustavni sud izbegava da radi svoj posao

Predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) predali su danas pismo predsedniku Ustavnog suda Srbije povodom neoglašavanja ove pravosudne institucije za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma i uredbi Vlade Srbije, navodeći da ovaj sud ne radi svoj posao i time saučestvuje na predavanju Kosova i Metohije Albancima.

Pismo je na pisarnici Ustavnog suda predao funckioner DSS-a Slobodan Samardžić, koji je novinarima rekao da se ovde radi o evidentnom "marifetluku Ustavnog suda".

Samardžić je rekao da je Ustavni sud o predlozima DSS-a za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma i planom njegove implementacije i vladinim uredbama nije oglasio punih devet meseci.

USS je pod pritiskom vlasti: Slobodan Samardžić

On je naveo da Ustavni sud izbegava da radi svoj posao, očigledno pod pritiskom državnih organa, koji su, kako tvrdi, u četiri navrata poslali pismo predsedniku ovog suda da zastane sa ispitivanjem ustavnosti briselskog sporazuma.

Prema njegovim rečima, prvo pismo je stiglo od predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana, drugo od ministra pravde Nikole Selakovića, a ostala dva od premijera Srbije Ivice Dačića.

Samardžić je rekao da je Ustavni sud doneo zaključak još 18. juna, koji neće stupiti na snagu do kraja septembra, kako bi omogućio Vladi Srbije da do tada donese poseban zakon o Kosovu i Metohiji, kojim bi se navodno rešila sva sporna pitanja.

On je naveo da cjelokupnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom državni organi vode nelegalno i protivzakonito, vanustavno.

"U ovoj državi očigledno radi ko šta hoće, prodaje i izdaje deo teritorije države", rekao je Samardžić.

DSS u pismu ukazuje na ozbiljne povrede postupaka koji se pred Ustavnim sudom vode povodom osporavanja ustavnosti i zakonitosti sporazuma zaključenih u Briselu, preobraćenih u vladine uredbe, sa samozvanom državom kosmetskih Albanaca.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.07.2013. 15:29
Kako ne, pa on radi sve nezavisno u korist ambasadora jezuitskomasonske sekte.Samo ne u korist gradjana Srbije.Iili mozda Vuca jos misli da su Albanci s Kosmeta gradjani Srbije? Neka, neka. Akumulacija zla ide dalje, bolje za Srbina. Njemu treba casa da se napuni, pa sta bi bilo da sad opet malo olabave uzde st...ci sitnog zuba.
Utorak 23.07.2013. 19:31
Pa kome još nije jasno šta su nam uradili ??? Ko je uopšte računao na ustavni sud !??? Guzičari čuvaju svoje privilegovano mjesto, a ustav....i sud....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online