Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.08.2013.
09:40
Telegraf A

Rešila da bude prva pilotkinja u Srbiji

Beograđanka Stefani Gavrilović je atraktivna plavuša sa svetskim imenom i svetskim zanimanjem. Svega joj je 22 godine, a uskoro će biti prva žena pilot u Srbiji!

Stefani Gavrilović: Devojka sa jasnim ciljem
 

Od cilja je deli svega mesec dana. Za toliko će, kaže, dati poslednji ispit u privatnoj školi za obuku pilota avio-kompanije "Prince Aviation", posle čega će odmah konkurisati za mesto u novoosnovanoj kompaniji "Er Srbija".

U novčaniku za sada nosi dozvolu sportskog pilota, a muški je, dodaje, upravljala avionima pipeer-seneca 34, cesna 172, utva 75 i jedrilicam, i to do Splita, Temišvara, Sarajeva, Banjaluke, Skoplja. Sanja o danu kada će sesti u "boing 747" i odvesti par najbližih prijateljica u Njujork u jedan dobar šoping. Na pomen ovog aviona pokazuje ogrlicu, koju je od roditelja dobila posle završene srednje turističke škole. Na njoj piše: "Stefani 747".

"Kada su shvatili da nikada neću odustati od toga da jednoga dana budem pilot, moji su bili razočarani. Moja majka ne sme da uđe u avion! Sto puta mi je rekla da bi pre spavala pored zmije nego ušla u avion (smeh). A, prvo što me je otac pitao, kada je shvatio da neću odustati, bilo je: 'Jesi ti žensko ili muško?'", počinje svoju priču Stefani.

Poklon od roditelja p završetku srednje škole
 

Stefanini roditelji su za pilotsku školu dali 50.000 evra, ali ova devojka smatra da će se ulaganje isplatiti jer očekuje platu između 2.500 i 3.000 evra. Svoj školski dan ona ovako opisuje: "Posle predavanja odem na Aerodrom da 'odletim' časove za taj dan. Obično su u pitanju duge rute ili takozvane vazdušne zone, poput na primer vrtenja krugova iznad Pančeva. Tu vežbam letenje po lošem vremenu, radim vežbe otkaza motora, ili otkaza elektronike…"

Tokom ovih vežbi desila joj se i realna opasnost jer joj je otkazala elektronika posle poletanja.

"Osetila sam jak smrad, ali sam ostala prisebna. Vratila sam se na pistu i sletela na željenoj visini. Sedam dana su popravljali taj avion. Kvar je bio na starteru", objašnjava Steani.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 10:52
Svaka čast ovoj ambicioznoj devojci, ali u sastavu naše vojne avijacije uspešno borbenim avionima samostalno pilotira i jedna devojka rodom iz Rekovca kod Jagodine, tako da Stefani sigurno neće biti prva žena u kokpitu - sem ako se misli jedino na civilno vazduhoplovstvo.
Ponedeljak 19.08.2013. 14:48
Пилоткиња...!!! Ви изгледа копирате из хрватског речника. На српском се каже: жена пилот.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online