Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 23.08.2013.
20:29
Beta, Vestionline A

Dačić: I ja ću da predložim neke eksperte za ministre

Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu... To jest, pokušava premijer Srbije Ivica Dačić malo da kopira najpopularnijeg i najmoćnijeg srpskog političara danas, potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, pa kaže da će i on da predloži neke stručnjake da spasavaju Srbiju. No, lukav je premijer, on to radi i malo sarkastično...

Ivica Dačić: Može i "stezanje kaiša", ali ne na uštrb socijalne pravde
 

"Ja ću predložiti neke eksperte da budu ministri, ne moraju da budu stranački angažovani, samo napominjem, ako su ti eksperti bolji od političara, onda oni treba da se kandiduju na izborima", kazao je Dačić i dodao da on u novoj vladi želi eksperte bez obzira iz koje stranke dolaze.


Dačić je ukazao da je Srbija ne treba da pravi fetiš od bilo kog pojedinca i da je već bilo dovoljno ekspertskih stranaka i da nije primetio da bilo ko u Srbiji ima pozitivno mišljenje o tome.


Komentarisući polemiku o najavi budućeg ministra finansija Lazara Krstića da je Srbiji potrebno "stezanje kaiša" Dačić je reakao da je novi ministar objasnio da to ne treba da bude na uštrb socijalne pravde, kao i da se i socijalisti zalažu za restriktivnu finansijsku politiku i štednju.


Novi ministar prosvete bi mogao da bude profesor Medicinskog fakulteta Tomislav Jovanović, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić i na to dodao "ali ne mora da znači", poručivši da o tome ne treba raspravljati u medijima, već unutar Socijalističke partije Srbije.

Rekonstrukcija Vlade po planu

On je u intervjuu za Radioteleviziju Srbije poručio da se rekonstrukcija Vlade odvija u planiranim rokovima.


"Trebalo bi da se tokom vikenda završi prvi deo posla i da bude održana sednica Vlade na kojoj će biti usvojene izmene i dopuine zakona, zatim će stranački organi odlučivati o kandidatima, a zatim će se to naći u skupštinskoj prpoceduri", kazao je Dačić.


Komentarišući medijske napise o nesuglasicama unutar vladajuće koalicije Dačić je istakao da je to potpuno normalno i da Socijalistička partija Srbije nije isto što i Srpska napredna stranka i obrnuto.


"To nisu nesuglasice koje ugrožavajau ciljeve Vlade. Mi o nekim stvarima mislimo različito, to je poznato", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 23.08.2013. 20:36
Гљива, скини значку !!!
Petak 23.08.2013. 21:10
Nikako mi nije jasno da poslije svih izdaja, KiM, podrivanje RS i ostalih bisera, Aleksandar Vučić je još uvijek najmoćniji i NAJPOPULARNIJI političar u Srbiji...?? A i za ovoga, nemam nikakav komentar, voli više vlast, nego rodjenu majku !
Petak 23.08.2013. 21:42
Ma prerdlozi dacicu, ko ga je**!. I onako je sve otislo u K****!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online