Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 31.08.2013.
16:51 >> 17:26h
Beta A

DS: Najgori ste; Vučić: Pljačkate Beograd

Šef poslaničke grupe Demorkatske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da je Vlada Srbije "najgora u 21. veku" a ni da rekonstruisana Vlada neće rešiti nijedan od velikih problema sa kojima se zemlja suočava i optužio potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića za širenje straha. Vučić je rekao da su Stefanovićeve optužbe maliciozne, najavivši da će biti "istraženo sve" o lideru DS Draganu Đilasu, koga je označio kao jednog od najbogatijih tajkuna.

"Samo se Vučić promenio u Srbiji i ništa drugo. Koji je Vaš resor, gospodine Vučiću, pošto se o svemu pitate? U Srbiji se priča da imate resor - ministarstvo straha, i to bi sve trebalo da nas zabrine", rekao je Stefanović u Skupštini tokom rasprave o izboru rekonstruisane Vlade.

Borislav Stefanović

"Nikada vas se nisam plašio, mene vaše bogatsvo ne plaši, nego me inspiriše da po kriminalu i korupciji udarim još jače. Kažete 'ministarstvo straha', valjda zato što sam jedini koji se ne plaši Đilasa, njegovog bogatstva i njegovih medija, i jer sam jedini koji se ne plaši da se obračuna sa kriminalcima i iz vaših i iz naših redova", rekao je Vučić.

Stefanović je upitao Vučića kada će biti preslušano 120 diskova kontakata sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić priznao je početkom godine kontakte sa Šarićevim najbližim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, kasnije optuženim za šverc kokaina, ali je rekao da "nije znao" čime se Radulović bavio.

"Pominjete diskove, Banane i ne znam šta, a da ne naljutite (lidera socijalista i

DS: Bežite od odgovornosti

 

Stefanović je optužio Vučića i njegovu Srpsku naprednu stranku da beže od odgovornosti za najteža pitanja - nezaposlenost i male plate i da su svu odgovornost svalili na bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića. Vučić je to demantovao, rekavši da je u Srbiji 2008. godine nezaposlenost iznosila 14,8 odsto, a kada je DS došao na vlast, posle četiri godine nezaposlenost je bila najveća u Evropi, 25,9 odsto, a danas 24,3 odsto. ''Ako je 24,3 u poređenju sa 25,9 odsto rastuća nezaposlenost, onda je Stefanović u pravu", rekao je Vučić.

premijera Ivicu) Dačića da vas ostavi da pljačkate Beograd, ali moram da vam kažem da će i to biti istraženo. Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i sve o jednom od najbogatijih tajkuna u ovoj zemlji, njegovom visočanstvu Draganu Đilasu", rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru rekonstruisane Vlade.

Vučić je naveo da se od čelnika DS razlikuje po tome što će on uhapsiti odbeglog narko bosa Darka Šarića.

"Zašto ga Đilas i vi niste uhapsili, a ja vam garantujem da ću ja da ga uhapsim i u tome se razlikujemo. To je razlika u rezultatima, četiri godine ste ga jurili i niste ga uhvatili", rekao je Vučić.

Stefanović je naveo da je aktualna Vlada Srbije "najgora u 21. veku" i da je u svim segmetnima života ostavila gore stanje od prethodne.

Stefanović je pozvao kandidata za ministra lokalne samouprave Igora Mirovića da kaže da li direktno upleten u jednu od 24 spornih privatizacija i da li su tačne optužbe o njegovom "ogromnom ličnom bogaćenju".

Vučić je naveo da smeta Đilas i Stefanoviću, jer oni hoće da "niko ne sme čak ni da primeti" da su oni najbogatiji i da "imaju monopole na sta hoće".

Slučaj Cvijan

 

Šef poslaničke grupe DS je podsetio Vučića na obećanje iz novembra 2012. godine da će biti pozvani na odgovornost osumnjičeni za prisluškivanje najviših državnih funkcionera, kao i na najavu da će funkcioner SNS Vladimir Cvijan biti procesuiran ako bude dokazano da je pretio sudiji Višeg suda u Beogradu.

 

Vučić je ponovio da će Cvijan biti procesuiran i pozvao DS da, ako ima, dostavi dokaze o pretnjama koje je Cvijan navodno uputio sudiji Višeg suda, ali da to ne budu pisane izjave članova DS.

 

"Što se tiče prisluškivanja, osobe koje su pokušala da prisluškuju predsednika i premijera, privedene su četiri osobe", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da vlast ne zloupotrebljava pritvor kao kaznu.

"Vi ste Gorana Kneževića držali u pritvoru 14 meseci i na kraju je oslobođen i vi nama solite pamet o zloupotrebi pritvora. Uništili ste čoveku život, ima četvoro dece, niste mogli da podignete optužnicu 14 meseci, a kada ste je podigli, toliko je bila jaka da je oslobođen", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 31.08.2013. 21:11
Ajde, pederasi zuti, kako vas nije sramota da i dalje smrdite... Oduzimanjem imovine Djilasu i Pajticu se moze otvoriti bar 50000 novih radnih mesta, vise nijedno dete u Srbiji ne bi bilo gladno... Zabrana DS-a i zaplena imovine svim zutim lopinama, na svim nivoima...Procvetali bi!
Subota 31.08.2013. 20:14
Čekajte, pa zar vi Vučiću mislite da smo svi mi udareni mokrom čarapom u glavu? Gde su programi te vaše nove Vlade? Sada ste ponovo podelili fotelje među vama, i za to vreme dok ste se gložili, svađali, ucenjivali međusobno, držali ste nas sve u "tamnici" 6 meseci, a sada posežete za novim foteljama i funkcijama. Užas!
Subota 31.08.2013. 21:26
Borislav Stefanovic prica o demokratiji i koja je Vlada najgora, a nezna da kaze gde su ministri DS iz predhodne vlade. Svi su protiv rekonstrukcije. Da li je bolje menjati ministre u prvoj godini, ili treba cekati cetiri godine pa promeniti tri ministra i zatvoriti gradjanima oci, a na kraju pola ministara isterati iz stranke, a drugu polovinu poslati u CZ. Borko Stefanovic pa do juce bio postar kod Vuka Jeremica, pa ga Tadic ubacio da glumi pregovaraca sa Pristinom, pa je zajedno zamislite sa MINISTROM u kosovskoj Vladi Bajrama Redzepija Goranom Bogdanovicem cinio dvojac bez kormilara u pregovorima sa Pristinom. Danas u DS pitaju sta je sa Kosovom? Pa nek se obaveste kod Bogdanovica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online