Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 02.09.2013.
13:03
D. Dekić - Vesti A

Vučić udario i na Đilasa

Optužbama lidera Demokratske stranke i beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa da je jedan od "najbogatijih srpskih tajkuna", vicepremijer i lider naprednjaka razbuktao je višemesečni tihi međupartijski sukob i pokrenuo različite spekulacije u političkim krugovima.

Nema nedodirljivih: Aleksandar Vučić prozvao Dragana Đilasa
 

Dok deo njih smatra da se namerio da skine Đilasa sa prestoničkog trona, drugi veruju da je ovaj napad plod činjenice da jednogodišnja borba protiv korupcije ne daje rezultate, pa posle puštanja iz zatvora najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića, Vučić u Đilasu traži "novog Miškovića". Prvi potpredsednik Vlade obećava da će sve o Đilasovom biznisu biti istraženo i odbacuje tvrdnje poslanika DS-a Borislava Stefanovića "da širi strah".

Menjao bih se s naprednjacima

Borislav Stefanović ističe da je Đilas bio uspešan i pre ulaska u politiku i da za razliku od ljudi u vrhu naprednjaka nije imao korist od državnog aparata.
- Udara na predsednika DS-a i mene koji sam poručio da sam spreman da svoju imovinu menjam za njihovu - kaže Stefanović.

- Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i o jednom od najbogatijih tajkuna u ovoj zemlji, njegovom visočanstvu Draganu Đilasu - poručio je Vučić sa skupštinske govornice, dodajući da bi Đilas i Stefanović da "niko ne sme čak ni da primeti" da su najbogatiji i da "imaju monopole na šta hoće".


- To bogatstvo me ne plaši, već inspiriše da po kriminalu i korupciji udarim još jače. Kažete 'ministarstvo straha', valjda zato što sam jedini koji se ne plaši Đilasa, njegovog bogatstva i njegovih medija, i jer sam jedini koji se ne plaši da se obračuna sa kriminalcima i iz vaših i iz naših redova - kazao je demokratama, ističući da se od njihovih čelnika razlikuje po tome što će on uhapsiti odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Branio šefa: Borislav Stefanović

Prozvani Borislav Stefanović smatra da Vučić suočen sa nezgodnim pitanjima i problemima u državi na koje nema odgovor, poteže za napadima. Dodaje da reakcija vicepremijera odaje paniku što vladajuća koalicija nema nikakve rezultate. Vučiću poručuje da svoje indicije iznese u nadležnim institucijama.


- Vučić pribegava najnižim kvalifikacijama i starim metodama iz 90-ih godina, optužujući bez ikakvih dokaza i osnova - kaže on za "Vesti".


Stefanović ne krije iznenađenje što se vicepremijer "spušta na tako nizak nivo" u napadima na Đilasa.
- Dosta je više provlačenja kroz blato Đilasa koji državi plaća sve dažbine i poreze. Ako Vučić ima neke dokaze neka kaže tamo gde treba. Neka procesuira, a ne da punih 13 meseci maltretira svakojakim netačnim kvalifikacijama - kazao je Stefanović.

PUPS šuruje sa gradonačelnikom

Lider SNS-a je u svađu sa DS-om ušao, pošto je odbacio tvrdnje da mu je DS omiljena pozicija koje je izrekao Milan Krkobabić iz Partije ujedinjenih penzionera. Vučić je lopticu vratio na PUPS obelodanivši njihovo šurovanje sa Đilasom po beogradskim kafeima. Penzionerska stranka, inače partner SPS-a je, prema saznanjima "Vesti", SNS-u nedostajuća karika za preuzimanje vlasti u Beogradu, o čemu narednih dana Vučić treba da razgovara sa čelnikom SPS-a Ivicom Dačićem.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 13:06
Ма шта неко мислио од нас о Вучићу овога пута је апсолутно у праву јер се прича да је увећао своје богатство 800пута.
Ponedeljak 02.09.2013. 19:24
Kad god Alek Prvi Mudri od Arabije,napadne nekog svog saradnika,ovaj postane još bogatiji. To su jeftini štosovi za većinu naivnih glasača SNS. Svi političari su neradnici,ološ i pljačkaši.
Ponedeljak 02.09.2013. 16:03
I treba da udari..ne samo na njega nego i na mnoge druge iz DS-a koji su svojom vladavinom samo GLEDALI KAKO da napune svoje djepove, rasturajuci pritom Srbiju na politickom i ekonomskom polju, dok je narod cvileo od gladi. Nije ni ova danasnja Vlada bas cvijece , nisam ni njen pristalica, ali je bolja od predhodne u hiljadu gradi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online