Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 07.09.2013.
13:33
J. L. Petković - Vesti A

Sramna podrška Beograda

Jedinstvena srpska lista je daleko od jedinstva. Potez Kancelarije za KiM da kao kandidate za gradonačelnika prihvati one koji su već 13 godina u kosovskim institucijama je mizeran i vređa našu inteligenciju, kaže za "Vesti" Milan Aritonović, nosilac liste Srpske narodne partije Kosova o kandidatu za gradonačelnika opštine Ranilug Gradimiru Mikiću, iza koga je stala država Srbija, a koji je aktuelni gradonačelnik te opštine u kosovskom sistemu.

Milan Aritonović

Vi ste član SPS-a. Kako je moguće da se niste dogovorali oko kandidata sa kolicionim partnerima?
- Za opštinu Ranilug se niko nije dogovarao. Sve je napravljeno tako što je lokalni poverenik Vlade Srbije, član SNS-a zapravo vraćao privatnu uslugu, pa je vlastima u Beogradu predložio Gradimira Mikića za kandidata. Mikić je član SPO-a i gradonačelnik opštine Ranilug izabran na kosovskim izborima pre četiri godine, a koje država Srbije nije podržala. Sve vreme se govori da oni koji su bili u tim institucijama neće biti na listi. Poručuje nam naša vlast "nemojte da Tačijevi Srbi odlučuju umesto vas", a evo kako ih praksa demantuje.

Baš ste ljuti?
- Potpuno smo razočarani. Predsednik sam okružnog i opštinskog odbora SPS-a, gde je moja stranka osvojila najviše, čak 41 odsto glasova na poslednjim parlamentarnim izborima, ali me niko nije konsultovao o kandidatu, jer sam bio protiv ovakve odluke.

Hoćete da kažete da je u Ranilugu nejedinstvo?
- Kada se kaže jedinstvo, to znači da mora da postoji puno jedinstvo svih činilaca, partija koje figuriraju u centralnoj Srbiji. A u slučaju opštine Ranilug, u Beogradu su konsultovani predstavnici iz drugih opština, a ne mi. To je neko izmanipulisao da bi se progurala osoba koja radi u kosovskim institucjama. Ovo je neozbiljno za državu Srbiju i mizeran potez Kancelarije za KiM koja je prihvatanjem ovakvog kandidata za nosioca liste povredila inteligenciju Srba u opštini Ranilug.

Da li još neko deli vaš stav?
- Osim članova SPS-a u mojoj opštini, to misle i predstavnici DSS, URS-a, PUPS-a, kao i članovi SNS- na lokalu. Tako se i okupila Srpska narodna partija Kosova, u kojoj su do duše mlađi ljudi, koji do sada nisu bili stranački angažovani, intelektualci u našem kraju, pošteni građani. Mi smo najzdravija snaga u kojoj nema onih koji primaju novac od kosovskih institucija, i želimo da poručimo svima koji će glasati za listu iza koje je stala država, dobro pogledaju ko je kandidat.
 

Usmena i pismena podrška

Prva odluka koja je doneta na sednici SO Ranilug je o zabrani prenamene poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Mikić je sprečio proces koji traje u svim opštinama na KiM u kojima je SLS na vlasti, a to je masovna prodaja srpske imovine i albanizacija. Mikić uživa ubedljivo najveće poverenje građana u toj opštini i pismenu političku podršku su mu pružile sve relevantne srpske partije u Ranilugu, naveo je predstavnik Kancelarije za KiM u Gračanici Branimir Stojanović.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 16:04
Ovaj zombi srbin nije ni svestan da je sve to jedna obicna farsa gde su liste vec napravljene i gde su kandidati od strane Tacija i medjunarodne zajednice izabrani,
Subota 07.09.2013. 15:20
Najveca prevara je kad vam Srbi sa KiM kazu da su jedinstveni. Tacno je da su jedinstveni ali unutar svojih klanova pa svaka politicka opcija ima svoj klan i putni pravac za sverc-komerc. Poci od Rodnice pa do Mitrovice, nemozete da sastavite cetiri familije da su dobri jedni sa drugima, sve se svodi na tome ko i od koga kolko novca prima i ko je kolko robe prosvercovao. Nije problem da Srbi nece da glasaju, vec je problem da neznaju kako. Sve smo ovakav scenario vec gledali u Hrvatskoj, pred "Bljesak" i "Oluju" i dad Srbi nisu mogli da se dogovopre o jedinstvenoj listi, pa ponudjeni ZE4 prozvali BE4, e kad je BE nek je-BE.
Četvrtak 12.09.2013. 18:54
Sta reci kada smo dozvolili da ovakvi ljudi daju intervju.Doticni gospodin je jedva zavrsio srednju skolu posto je uvek od osam predmeta imao isto toliko negativnih ocena,svake godine je polagao isti razred ostajuci na popravnom ispitu.Kasnije upisuje fakultet , zavrsava skolovanje 2005 a ne za vreme Milosevica ne znajuci cak ni nazive predmeta koje je polagao.Posle zavrsetka skolovanja postaje nastavnik fizicke kulture a kasnije protivzakonito biva imenovan za direktora decjeg vrtica ,,Pcelica Maja,,.Pozivajuci se na ime svoje stranke obmanjuje narod i kalja cast kako svoje stranke tako i svih njenih clanova.Naravno zaposlio je sve clanove uze porodice i postavio brata za direktora OS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online