Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 07.09.2013.
10:05
Beta, RTS A

"Ne odustajemo od izborne liste "Srbija"

Neslaganje srpske i albanske strane oko naziva jedinstvene srpske liste za lokalne izbore na Kosovu biće razrešeno na sastanku premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, izjavio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Dogovor u Briselu: Milovan Drecun

"Njihova Centralna izborna komisija (CIK) šalje signale da neće prihvatiti naziv jedinstvene srpske liste. To im smeta, ali to je za nas nepovratno stanje i ne možemo da odustanemo od naziva liste", rekao je Drecun u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Jedinstvena srpska lista pod nazivom "Građanska inicijativa Srbija" predata je CIK-u poslednjeg dana prijavljivanja, u sredu, 4. septembra.

"Verujem da će ova problematična situacija biti razrešena na sastanku Hašima Tačija s premijerom (Ivicom Dačićem) i prvim potpredsednikom Vlade Srbije (Aleksandrom Vučićem)", kazao je Drecun.

Po njegovim rečima, Priština postavlja Beogradu prepreke za učešće na izborima zakazanim za 3. novembar, a koje nisu u skladu s postignutim dogovorom dve strane.

"Najvažnije je da Vlada Srbije snažno motiviše Srbe da izađu na predstojeće izbore, a to je učinjeno formiranjem jedinstvene liste iza koje stoji država", kazao je predsednik parlamentarnog Odbora za Kosovo i Metohiju.

On je dodao da će i bez izlaska Srba na izbore biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO), ali da je onda pitanje "ko će je voditi" i koliki će biti uticaj Beograda na njen rad. Drecun je kazao da Priština stoji iza aktivnosti "pojedinih srpskih stranaka" koje nude novac i obećanja u zamenu za glasove Srba sa Kosova.

On je istakao da srpski zvaničnici na Kosovu ne mogu da troše novac koji dobiju iz budžeta za vođenje politike koja je suprotna politici Vlade Srbije, ali je dodao da nikom nije zabranjeno da kaže da je za bojkot izbora.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 10:10
A zasto si se ti Drecune prodao?Koja je bila tvoja cena?U stvari dali si ikada i bipo patriota?Ili si samo igrao igru koju je tada trener trazio.CAST I BRUKA ZIVE DOVIJEKA!
Subota 07.09.2013. 10:47
A sta je govorio ranije,puna usta suvereniteta i borbe za metar drzave svoje,koja gnjida od coveka prodao se za funkciju.Glasao sam za Tomu jer je Boris unistio Srbiju.Nazalost jedan prijatelj mi je rekao pre izbora,Toma ce pobediti i zavrsiti posao priznanja Kosova,ja nisam verovao i smejao se.Nazalost istina je,ovi su gori od Tadica jer sto on nije uradio ovi zavrsavaju.
Subota 07.09.2013. 11:39
Jos jedan u nizu koji je promenio svest..,ljigavac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online