Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 08.09.2013.
05:36
Beta A

Čanak: Što paori ne mogu u Beograd, a može Parada ponosa?

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u Kikindi da Vojvodina nema način da sprovodi Ustav i zakone, niti da održi bezbednost, kao i da bez svoje policije neće moći da se izbori za poštovanje svojih elementarnih prava, postavljajući i pitanje kojim je maltene zatražio da paori budu izjednačeni sa navijačima i gejevima u pristupu glavnom gradu Srbije, Beogradu.

Nenad Čanak: Kako je moguće da u Beograd mogu da uđu navijači, da se održi Parada ponosa, a samo vojvođanski paori i poljoprivrdnici to ne smeju?
 


"Primetno je koliko je pad bezbednosti u Vojvodini izuzetna. Da ne spominjem pucnjave u Novom Sadu i drugim gradovima oko škola i obračune navijačkih grupa. A navijačke grupe su eufemizmi za organizovani kriminal i za ulične bande", kazao je Čanak tokom defilea 1.000 vojvođanskih zastava.


On je kazao da za Vojvodinu postoje dva rešenja, a da je jedno od njih da se kao pre 13 godina krene za Beograd i uđe u njega.


"Drugo je ono koje više volim, a to je da se odlučuje u Novom Sadu ili Kikindi, da se odlučuje u našim gradovima o našim životima i našem novcu. Već treću godinu smo svedoci da je Vojvodina, koja je bila najrazvijeniji deo bivše Jugoslavije, sada nedovoljno razvijen region", kazao je Čanak.


Govoreći o odnosu Republičke vlasti prema Pokrajini, Čanak je ocenio da je Elektrovojvodina samo "još jedan način za pljačku Vojvodine", jer se ovo preduzeće svelo na to da se sav novac koji zaradi "sliva na račun u Beogradu".


On je ocenio da je slučaj Radiotelevizije Vojvodine bio identičan sa Elektrovojvodinom, a da je taj medij sada pred bankrotom.


"Najmnogojezičniji servis svih građana Vojvodine propada zato što se beogradska administracija, a tu ne mislim samo na sadašnju Vladu, bavi plašenjem ljudi sa pričom o separatizmu u Vojvodini, a zapravo pljačka 2,5 miliona građana i oduzima im poslednju koru hleba, pravo na različitost i rudna bogatstva", kazao je Čanak.


On je rekao da bez lustracije, vojvođanske policije, borbe protiv kriminala, autonomije i redefinisanja položaja Vojvodine u Srbiji njeni građani "niti mogu da napreduju, niti mogu da prežive".


Čanak je postavio pitanje o tome kako je moguće da u Beograd mogu da uđu navijači, da se održi Parada ponosa, a samo vojvođanski paori i poljoprivrdnici to ne smeju.


On je dodao da ni posle devet godina vojvođanska zastava nije istaknuta u svih 45 vojvođanskih opština i gradova, već samo u 35, a da je to zbog toga što nema ko da zaštiti Ustav i da kaže da je sve ono što radi LSV samo poštovanje Ustava Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.09.2013. 06:52
А да се паори обуку у шарене "хаљинке" (што више личе на папиге,то боље!),понесу пар застава НАТО-а и ЕУ,по који транспарент подршке влади и њеним "сјајним" вођама ...можда би их и пустили у Бг?!
Nedelja 08.09.2013. 06:26
Коначно да се и од овог бића чује нешто нормално.
Nedelja 08.09.2013. 10:53
Covek koji je razbio amblem RTS-a, u pripitom stanju vozio motorne sanke po pesackoj zoni u Novom sadu, covek koji je isprebijao i unakazi coveka samo zato sto se zateko sa njim u kaficu i sto Nenadu Canku nije bio po volji, a onda celu Srbiju i srpsku javnost lagao tri dana da to nije pocinio drzi nam predavanje o bezbednosti u Novom Sadu. Covek za cije je valdavine RBV dvaput pljackan i dvaput davana sredstva da se stane na zdrave noge, sto je gradjane Srbije kostalo oko milijardu evra. Covek za cije 12-godisnje vladavine nije prokopano ni kilometar kanalizacije za navodnjavanje se pita zasto u Beograd moze "Parada ponosa" nemogu paori, pa nije Beograd lagao pore vec Canak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online