Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.09.2013.
13:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Đilasu izmiču obe fotelje

Ukoliko predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izgubi vlast u Beogradu, rukovodstvo partije najverovatnije će tražiti i njegovu smenu sa čela stranke - saznaju "Vesti".

Puca partija, puca i lider: Dragan Đilas
 

Situacija će biti jasnija od 25. septembra, kada će Beograd dobiti ili novog gradonačelnika i gradsku vlast ili prinudnu upravu. Spekuliše se takođe da će ukoliko "izgubi Beograd" rukovodstvo demokrata tražiti Đilasovu smenu i sa mesta predsednika DS.

Pokušaj demantija

Đilas je juče najavio da će predložiti da sednice Glavnog odbora DS budu otvorene za javnost jer "izveštavanje medija sa poslednje sednice ne odražava realnu sliku".
On je rekao da se u medijima pominju izjave Borisa Tadića
i Dragana Šutanovca koje nisu izgovorene.

U tom slučaju, kaže izvor iz vrha DS, moguće je da će se partija podeliti na dva dela. Njeno pucanje već je započelo na sednici Glavnog odbora na kojoj je Đilas pretrpeo žestoke kritike. Najoštriji su bili Boris Tadić i Dragan Šutanovac koji su optužili Đilasa da vodi katastrofalnu politiku. Šutanovac je zatražio i smenu rukovodstva.


- U rukovodstvo stranke biramo najgore, a drugima držimo predavanje. Moramo da menjamo rukovodstvo - kazao je Šutanovac, i dodao da je stranku napustio veliki broj članova i da liči na brod od šećera. Tadić se direktno obratio Đilasu:

Dolili ulje na vatru

Nije slučajno što je istog dana, nešto ranije pre nego što je održana sednica GO Demokratske stranke, održana i sednica Gradskog odbora SNS-a. Naprednjaci su iskoristili trenutak da dodatno podgreju usijanu atmosferu u DS i objavili da traže smenu gradonačelnika Beograda.

- Vidiš Dragane kako je kad te napadaju, a tvoji potpredsednici ćute. Tako si ti meni sve vreme radio - kazao je on.


Jelena Trivan, koja je nedavno podnela ostavku na sve stranačke funkcije, rekla je da je DS postala stranka kolhoza, gde je svako ko kritikuje rukovodstvo osuđen kao partijski neprijatelj. Đilas nije odgovarao na kritike.


Za generalnog sekretara DS Glavni odbor izabrao je Aleksandra Šapića.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.09.2013. 21:21
Smeši mu se treća fotelja, u CZ-u
Sreda 11.09.2013. 08:26
Nisam neki ljubitelj ovih izdajnika na vlasti ali mi je bas drago da je smrad od coveka djilas dosao na red. Djitler je zasluzio smrtnu kaznu ali posto je ukinuta onda bar nekoliko dozivotnih.
Utorak 10.09.2013. 15:06
Kako se to zamišlja da se 25. septembra dobija ili novi gradonačelnik ili prinudna uprava? Po kojim to zakonima? Svatam kako bi mogla da se uvede prinudna uprava, ali novi gradonačelnik? Bez izbora, samo tako? E gde ide moja Srbija :(
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online