Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.09.2013.
11:20
Beta A

Đilas: Neće uspeti da unište DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je ta stranka stožer građanske evropske orijentacije 20 godina i da politički protivnici neće uspeti da je unište. "Mogu da koriste sve medije i sve da uhapse, ali neće uspeti da unište DS", rekao je Đilas za Radio-televiziju B92.

Skupština Demokratske stranke
 

On je dodao da DS nije stožer opozicije nego građanske evropske orijentacije, kao i da procene ozbiljnih agencija pokazuju da je rejting stranke veći od onoga što se tvrdi u nekim medijima.

Đilas je istakao da se ne plaši nijedne istrage i dodao da u Srbiji ne može da se govori o nezavisnom pravosuđu i policiji. Povodom hapšenja bivšeg direktora Kolubare Nebojše Ćerana iz DS-a, on je istakao da je Ćeran u svakoj kompaniji koju je vodio postigao vidljive reultate, kao i da je u Kolubari postojala komisija i veštaci koji su procenjivali vrednost zemljišta.

"Ova afera se pravi već osam meseci", rekao je Đilas i istakao da Ćeran nije odgovoran za malverzacije u Kolubari.

Govoreći o vlasti u Beogradu, Đilas, koji je gradonačlenik Beograda, naveo je da je pobedio na izborima "koji nisu bili neposredni, ali su bili personalzovani" između njega i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

"Ne mogu da utičem na to da li ću biti smenjen. Nije mi svejedno jer radim svoj posao maksimalno koliko mogu i mislim da postoje rezultati, nije mi svejedno ni zbog ljudi koji su glasali za mene", kazao je Đilas.

On je naveo da su svoj doprinos u razvoju Beograda dali i predstavnici Socijalističke partije Srbije, i zahvalio na saradnji Aleksandru Antiću, Milanu Krkobabiću, Rasimu Ljajiću i Draganu Markoviću, kao i ranije Liberalno demokratskoj partiji i Ujedinjenim regionima Srbije, i izrazio nadu da će i ubuduće sa svima njima sarađivati.

"Antića je za funkciju u vladi preporučilo i to što je dobro radio u Beogradu, nije mi jasno da je SPS bio nezadovoljan rezultatima u Beogradu", dodao je Đilas.

Kako je istakao, ne boji se izbora i uvek se zalagao za neposredne izbore za gradonačlenika, predsednika opština, ali i odbornika, jer "danas postoji odbornička pijaca".

"Prolazim kroz medijsku kampanju više od godinu dana. Sve se radi da se narod ubedi da sam ja kriminalac i lopov. Ako ste sigurni da Beograđani to misle, 'ajde da to kažu na izborima", kazao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.09.2013. 13:15
onaj koji je smislio da djilas bude gradonacelnik beograda je ..... zamislite djilas, posle onog djilasa....# i tudjinac se grdno obogati kod nas, most najskuplji na svetu, bus plus , svuda jugoslovenska druzina. domacina srbije nigde. svojevremeno sam citao u novinama/ pre 15-ak godina/ da jedna strana obavestajna sluzba sprema sina milovana djilasa , aleksu djilasa za premijera srbije.posto bi to bi to bilo mnogo providno, valjda se opredelise za drugu varijantu. jugoslovenskom srbijom svi vladaju!
Utorak 10.09.2013. 14:42
Do sada je Đilas biran dva puta. Na izborima je dobio 20 % više glasova od Vučića i ova činjenica mnogo govori. Biće biran i treći put, samo ako se sns i sps ne posluže trikom i prljavom igrom prekomponovanja bez izbora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online