Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.09.2013.
13:02
E. V. A

Kod Tačija samo "prašinari"

Srbima koji rade u kosovskoj policiji, kao i onima koji treba da se iz srpskog MUP-a integrišu u kosovsku policiju, po osnovu sporazuma postignutog u Briselu, ograničeno je "napredovanje" u službi. Oni, naime, nikada neće biti u prilici da obavljaju poslove visokog ranga i one bolje plaćene jer od Obaveštajne agencije Kosova nisu dobili pozitivno mišljenje tokom takozvane "bezbednosne provere", saznaju "Vesti".

Kosovska policija
 

Oko 90 odsto policajaca Srba nije "prošlo" ovu proveru zbog toga, kako se navodi u jednoj od odluka do koje su "Vesti" došle, što su primali platu iz budžeta Republike Srbije.

U toj odluci koju je potpisao direktor OAK Baškim Smakaj, piše da je "tokom provere podataka iz upitnika za verifikaciju sigurnosti i nakon upoređivanja podataka prikupljenih od struktura Departmana za verifikaciju u OAK, prikrivao podatke, ne davajući tačne podatke u vezi sa finansijskim prihodima (dodatni prihodi u obliku plate od Republike Srbije)".


- Gore navedene okolnosti dovode u sumnju odgovornost, poverenje i sposobnost čuvanja klasifikovanih informacija - piše u odluci OAK.
 

Ako koza laže, rog ne laže: Odluka s potpisom Baškima Smakaja
 

Iako su "Vesti" dobile na uvid jednu odluku, naš sagovornik tvrdi da su svi srpski policajci koji su zatražili razjašnjenje o radnim mestima "u slovo" dobili isto obrazloženje, a da ostalima sleduje isti papir. Navodi iz dokumenta praktično znače da će Srbi u kosovskoj policiji uglavnom obavljati poslove "prašinara", odnosno nižerazrednih policajaca.


- Kao školovani policajac, ja neću moći da radim u sektoru najvišeg stepena poverljivosti informacija. Zbog takve ocene Obaveštajne agencije Kosova, moći ću da radim samo najprostije poslove koji su ispod mog obrazovanja. To znači da srpski policajci niti mogu da napreduju do rukovodećih funkcija, niti da imaju pristojnu platu - upozorava sagovornik "Vesti".


Najveći broj takvih policajaca je na severu, odnosno reč je o oko 280 pripadnika srpske policije, ali ih ima i južno od Ibra. "Vesti" su pokušale da dobiju komentar zamenika ministra unutrašnjih poslova Kosova Saše Rašića, ali se on nije javljao na telefon.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 14:41
Чек бре - па до скоро је било да - "не признајете" ? Сад је проблем што не можете да "напредујете" ??? Ау бре, срби.... Лепо је мени један стари порталџија објаснио да сте невиђена гамад ... ал' ја нисам желео да верујем... све до сад...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online