Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.09.2013.
13:22
B92, Beta A

Guzenbauer iznenađen: Došao u Vladu u 8 i zatekao samo dva ministra

Savetnik Vlade Srbije za pitanje evropskih integracija Alfred Guzenbauer stigao je u Vladu Srbije, na svoje novo radno mesto, jutros u osam sati i veoma se iznenadio kada je na poslu u to vreme zatekao samo dva ministra.

Savetnik Guzenbauer došao u Vladu, ali nema koga da savetuje
 

Guzenbauer je rekao da nije prvi put u Beogradu, dodajući da je prihvatio da pomogne u Srbiji pregovorima sa EU i drugim procesima, odnosno u prepoznavanju atmosfere u Evropi oko Srbije, šta su problemi i gde su negativna osećanja. Kaže da želi da pomogne u unapređivanju imidža Srbije jer će to biti "glavni preduslov za ulazak u EU".

"To je imidž nove Srbije koja se bori protiv korupcije, uspostavlja institucije, radi na razvoju strategije za privlačenje stranih investicija, Srbije koja hoće da poboljša ekonomsku situaciju i time obezbedi bolji život svojim građanima", rekao je Guzenbauer posle sastanka sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Kazao je i da je bio iznenađen kada je dobio poziv iz Srbije i da se zapitao "zašto ja?", ali je i dodao da je bio deo tima Austrije za pregovore sa EU. Rekao je i da je veoma počastvovan što je pozvan, kao i da bi mnoge njegove kolege iz evropske politike bile veoma srećne da su na njegovom mestu. Nada se, kako kaže, i da će sa svojim kontaktima u biznisu moći da privuče investicije u Srbiju.

Na pitanje kolika će mu biti plata, on odgovara: "Nemamo ugovor - rukovali smo se i to je dokaz da ćemo raditi zajedno". Rekao je i da ostavlja Vučiću da objavi ono što želi, a što se dogovora tiče "časni ljudi su se dogovorili. Nemamo pisani ugovor", rekao je bivši austrijski premijer.
 

"Osećam pozitivnu energiju u Srbiji i zato mi je izuzetna čast što sam pozvan da pomognem", zaključio je Guzenbauer.

POVEZANE VESTI

Petak 20.09.2013. 13:40
АХАХАХАХХАХАХАХХА - "немамо уговор о заради - руковали смо се " ????? Значи - у старту прекршен закон... Радиће за плату око које не постоји писани доказ ? Значи - нема уговора - нема ни пореза ? ХАХАХХАХАХА како ли ће драмосер од овога да се пере ? За Штрос-Кана је бар рекао да ће радити "про боно" ... а гузенбауер га ује*а, у старту...
Petak 20.09.2013. 15:40
kolike su plate savetnicima,ili rade đzabe vole srbiju.
Subota 21.09.2013. 08:14
Na putovanjima su, naputuju se za sve naše pare....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online