Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.09.2013.
21:50
RTS A

Ostavka istražitelja spornih privatizacija: Pošten sam, neću da me blate

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije i šef Radne grupe za ispitivanje spornih privatizacija Bogdan Pušić podneo je molbu za razrešenje sa dužnosti i zatražio da se formira radna grupa koja bi ispitala navode medija o njemu.

Štitim ugled poštenog policajca: Bogdan Pušić
 

Podseća da je u poslednjih 28 dana u jednom mediju okarakterisan kao kriminalac bez prava na adekvatnu institucionalnu zaštitu, koju je, smatra, svojim radom zaslužio. U molbi za razrešenje, Bogdan Pušić je tražio da se formira Radna grupa koja će proveriti sve navode koji su proteklih nedelja objavljeni o njemu. Navodi da će poštenim policajcima uvek biti na raspolaganju i da razloga za podnošenje zahteva za razrešenje ima mnogo.

"Da bih zaštitio profesionalni ugled srpskog policajca, da bih zaštitio članove svoje porodice, odlučio sam se na ovaj korak s pravom da i dalje, kao i do sada, obavljam svoje dužnosti i dajem svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih drugih oblika kriminala jer sebe još uvek smatram za iskusnog i poštenog policajca", naveo je Pušić.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović je pre nekoliko nedelja od Sektora unutrašnje kontrole tražio da se izjasni da li u radnjama pojedinih policajaca, među kojima je i Bogdan Pušić, ima elemenata krivičnog dela.

"Iz Sektora unutrašnje kontrole su mi odgovorili da saznanja do kojih su došli pokazuju da njihove radnje ne sadrže elemente krivičnog dela jer bi u suprotnom bile podnete krivične prijave. I pored toga predložio sam da se formira Radna grupa koja će proveriti ponašanje svih načelnika u Upravi kriminalističke policije", naveo je Milović.

Bogdan Pušić je pre šest meseci postavljen za zamenika načelnika Uprave. U javnosti je poznat kao šef Radne grupe koja se bavila slučajevima spornih privatizacija i zloupotrebama u poslovanju državnih preduzeća.

U proteklih godinu dana, inspektori Radne grupe priveli su više desetina osumnjičenih za zloupotrebe u preduzećima za puteve, "Galenici", "Luci Beograd", Agrobanci, "Azotari". Procenjena šteta po državu meri se stotinama miliona evra. Prethodnih dana Pušić je u tekstovima u Kuriru optuživan za nekoliko afera i za selektivnost u istragama o korupciji, što je on demantovao.

U intervjuu listu Danas Pušić je rekao da su politički i ekonomski centri moći pokušali da osujete velike antikorupcijske istrage.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.09.2013. 21:54
Bas zato se i povlaci. Zato sto je "posten"!!! smesno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online