Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.10.2013.
13:35
Beta A

LDP: Sramota što je otkazana Parada

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić ocenio je da je sramotna zabrana Parade ponosa i upozorio na eksploziju nasilja poslednjih nedelja na ulicama i u školoma, i podsetio da je LDP tražio sednicu Odbora za bezbednost.

Đurić je premijera Ivicu Dačića pitao da li će uskoro biti predložen rebalans državnog budžeta za 2013. i da li Vlada Srbije planira da o uštedama i reformama razgovara s poslanicima i građanima ili će Međunarodni monetrani fond koristiti kao "strašilo" u tom poslu.

Bojan Đurić

"Da li ćemo o starosnoj granici za odlazak u penziju razgovarati u parlamentu ili ćemo o tome čitati na naslovnim stranama novina", upitao je Đurić u Skupštini Srbije

A ko misli na stare ljude?

 

Poslanica Srpske napredne stranke Milanka Jeftović Vukojičić danas je, na Međunarodni dan starih, pitala ministarstva rada i zdravlja kada će imati integrisanu politiku u odnosu na populaciju starih.


Ona je pitala i kada će građani dobiti odgovor na pitanje koliko je stvarno zaduženje Beograd. Posle pitanja parlament je počeo da utvrđuje dnevni red nove sednice.

i naveo da to nije pitanje "budžaka i međupartijskih pregovora", nego pitanje za sve građane.

On je upitao zašto je deficit državnog budžeta veliki, navodeći da će biti 300 miliona evra veći od planiranog i kako će se rebalans budžeta, ako ga bude, uklopiti u reforme "koje nismo videli".

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Janko Veselinović pitao je premijera Dačića, prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija Lazara Krstića kada će prestati zaduživanje države i kada će objaviti ugovore sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Veselinović je naveo da je javni dug 21,5 milijardi evra i da ga je sadašnja vlada uvećala za pet milijardi evra, da su "silne" milijarde umesto u investicije otišle u "skupu državu i novo stranačko zapošljavanje", navodeći da je ova vlada od svog dolaska zaposlila 10.000 ljudi po stranačkoj liniji.

On je kazao da Vlada Srbije vodi državu u dužničko ropstvo i da gde god predstavnici vlasti otputuju zaduže se.

Samostalni poslanik Zaharije Trnačević ocenio je da je zabrana Parade ponosa u Beogradu, koja je bila zakazana za subotu, 28. septembar, blamaža koja je nanela štetu ugledu Vlade Srbije i građana i upitao da li je vlada kapitulirali pred huliganima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online