Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 02.10.2013.
12:34
D. Dekić - Vesti A

Vučićev cilj: Počistiti Dačića!

Jedan čovek zna kada će biti izbora u Srbiji, ali ni on još uvek nije siguran. Ovim rečima je izvor "Vesti" iz jedne od partija vladajuće koalicije definisao sve češće medijske priče o vanrednom izlasku građana Srbije na birališta za republičku vlast. Izbori jesu sve izvesnija opcija, ali su, kaže naš sagovornik, obrti u kombinatorici kada i kako ih raspisati gotovo svakodnevni.

Sprema lopatu za partnere: Vučić polaže temelje za fabriku u Vršcu
 

Trenutna opcija Aleksandra Vučića jeste da ih raspiše krajem godine. Nije isključeno da i kada prelomi izborni datum, vicepremijer odluči da igra "na faktor iznenađenja", čak i za koalicine partnere. U prilog skorom glasanju građana idu i sve glasnije najave naprednjaka o bespoštednoj borbi protiv korupcije koja neće štedeti ni stranke u vlasti.


- Iza toga se krije udar na socijaliste, odnosno sve afere koje zbog koalicione

simbioze SNS i SPS još uvek stoje u fioci - kaže naš izvor.

Toma stao uz Ivicu

Ivica Dačić i Tomislav Nikolić
 

Uveliko se spekuliše da je Dačić u odbrani od Vučića, koji ga je posvađao s liderima URS i DS Mlađanom Dinkićem i Draganom Đilasom, saveznika našao u predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, marginalizovanim u SNS-u od strane Vučića. Nikolić je uzvratio udarac Vučiću stajući na stranu gej ativista kojima je zabranjena Parada ponosa.

On dodaje da je udar već krenuo s istragom u Srbijagasu čiji je direktor potpredsednik SPS Dušan Bajatović, a da neće biti pošteđeni ni partijski kadrovi u rukovodstvu Galenike i drugih preduzeća gde je bilo malverzacija. Prema rečima našeg sagovornika, cilj je premijer i lider SPS, da se "istera na čistac" priča bez epiloga o 130 diskova koji su navodno dokaz o vezi Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana, bliskim saradnikom narko-bosa Darka Šarića.


Da je Vučić već krenuo u predizbornu kampanju pokazuje njegov gotovo svakodnevni obilazak mesta po Srbiji i najavljeno čišćenje neaktivnih partijskih kadrova u lokalu. Vicepremijer je i glasno izgovorio da Srbiji izlazak na birališta nije potreban jer bi zaustavio reforme, ali ipak nije isključio mogućnost vanrednog izlaska na birališta.

Razlog je pronašao, kako tvrdi, u nemogućnosti da se radi u atmosferi u kojoj se svaki dan napada, maše izborima i neupitni legitimitet dovodi u pitanje.


Socijalisti se, prema rečima portparola Đorđa Milićevića, izbora ne plaše i za njih su uvek spremni, ali smatraju da ima važnijih poslova u interesu građana Srbije.


- Ne želimo da verujemo da u čitavoj priči ima političke kampanje koalicionih partnera. Zahtev za vanrednim izborima došao je od opozicije, ali je poznato da se raspisuju kada Vlada nema rezultate ili je bez većinske podrške, a nijedan od tih uslova nije ispunjen - kaže on.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.10.2013. 12:55
Kada će biti izbora ne odlučuje Vučić a ni Dačić . Dok su oni na vlasti sve odluke se donose u BRISELU . Oni su mali BEDNI PIOČIĆI KOJI IZVRŠAVAJU ONO ŠTO DŽELATI IZ BRISELA ODLUČE . Da li će jedan protiv drugoga NE ODLUČUJU ONI . E , sad koga će Brisel "pustiti niz vodu" videćemo . Imamo primer ŽUTIH BANDITA KAKO SE STRANKA DEMOLIRA KADA JOJ ISTEKNE "ROK UPOTREBE" .
Sreda 02.10.2013. 19:00
Do sada je bila rekonstrukcije tokom koje se nisu ni setili građana, sada se pak naveliko obilaze sela i seoca kako bi se građani osetili malo bitnim i važnim, pa posle opet .... a to što niko nigde ništa ne radi, nema veze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online