Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 07.10.2013.
09:51
B92 A

Jeremić: Ostajem nezavisan poslanik

Vuk Jeremić rekao je da će ostati samostalni poslanik i da neće ulaziti ni u jednu stranku, kao i da je dobio poziv da se vrati u Demokratsku stranku.

Vuk Jeremić neće u druge stranke
 

Jeremić je rekao da je imao razne pozive da se priključi strankama, ali nije želeo da otkrije iz kojih stranaka, kao i da su ga takođe zvali i iz Demokratske stranke.

"Plata mi je bila 7.000 evra"

 

Vuk Jeremić je izjavio da je njegova plata tokom obavljanja dužnosti u Njujorku bila oko 7.000 evra mesečno i da nikada nije bilo planirano da ima budžet od sedam miliona evra.

"Na kraju je Vlada Srbije odobrila budžet od oko 1,5 miliona evra. Sada se radi završni račun, ali mogu da kažem da je 50 odsto od te cifre potrošeno, a pola je vraćeno u budžet", rekao je Jeremić.

Što se tiče pominjanih sedam miliona evra, Jeremić je rekao da se radi o nezvaničnom proračunu koji je procureo iz ministarstva i koji je predviđao da svi koji budu radili u misiji budu diplomate iz Srbije.

"Običaj je da svi dovedu svoje diplomate, a mi smo ih imali svega nekoliko. Ja bih lično voleo da se sada 12 ljudi vratilo u Srbiju sa iskustvom i kontaktima", rekao je Jeremić.

"Mogu da kažem da su me zvali i iz moje bivše stranke, ali ne mogu da vam kažem ko", rekao je Jeremić i negirao da je to bio Dušan Petrović koji je takođe isključen iz DS. Upitan da li ga je zvao Dragan Šutanovac, Jeremić nije želeo da komentariše.

Takođe je negirao navode da se nudio bilo kojoj strance.

Na pitanje da li ga je Aleksandar Vučić zvao u SNS, Jeremić je rekao da je dugo nosio stranački dres demokrata, kao i da je on taj posao "pošteno radio".

"Ja sam dugo nosio stranački dres i meni je oduzet protiv moje volje. Sada sam samostalni poslanik i nemam nemeru da ga menjam u bliskoj budućnosti. Razgovarao sam sa raznim prijateljima koji pripadaju raznim strankama i njima sam rekao da planiram da budem nezavisan poslanik i da formiram javni institut koji će se baviti pitanjima održivog razvoja i međunarodnim odnosima", rekao je Jeremić.

Kaže da je za njega lično bilo dobro što je bio na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine UN. "Da, bilo je dobro za mene. Imao sam neverovatnu priliku da dobijem ubrzan kurs razumevanjn svetskih odnosta. Što se tiče Srbije, značajno je ne samo to da smo demonstrirali kako smo sposobni da pobedimo na glasanju već i da smo pokazali da imamo kapacitet da vodim svetsku organizaciju", kaže Jeremić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.10.2013. 12:03
Sledeća sezona biće mnogo interesantnija od svih dosadašnjih a naprednjaci imaju najvece sanse za odbranu titule.Pojačali su se,kao što znamo,angažovanjem iskusnog napadača Velimira Ilića,a velika želja je i dalje Vojislav Koštunica u veznom redu.Ima tu još dosta pojačanja ali ne bih da otrkivam previse imena dokle god traje prelazni rok.Ipak,glavna zvezda ovog prelaznog roka mogao bi da bude Vuk Jeremić,koji je dobio zeleno svetlo od Demokratske stranke da napusti klub u slučaju dobre ponude.Najveće interesovanje za ovog napadača pokazali su čelnici SNS.Takodje,jedna od zvezda naredne sezone mogao bi da bude i Bogoljub Karić,koji je najavio povratak iz Rusije gde mu ističe aganžman...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online