Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 14.10.2013.
15:13
Telegraf A

Posle Vrbasa, DS i Pajtić gube Vojvodinu

Nakon lokalnih izbora u Vrbasu na kojima je lista Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu, osvojivši u nekada tradicionalno jakom uporištu Demokratske stranke 40,41 odsto glasova, logičan sled događaja je pad Vlade Vojvodine i Bojana Pajtića, kaže za "Telegraf" potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović.

Otišao Beograd, sprema se i Vojvodina: Dragan Đilas i Bojan Pajtić
 

Kako Telegraf saznaje, naklonost demokratama u Skupštini pokrajine otkazaće LSV i SVM, posle čega slede vanredni izbori u Vojvodini.

- Pokrajinska vlada i Bojan Pajtić odavno je trebalo da podnesu ostavku i da puste vrednije, poštenije i energičnije ljude da vode Vojvodinu, jer je cilj nas u SNS-u da radimo u interesu svih građana Srbije, a ne u interesu naših džepova – kaže Mihajlovićeva i dodaje da su vanredni izbori u pokrajini logičan sled posle rezultata u Vrbasu.

Vrbas je do sada bio mesto gde je po pravilu pobedu odnosila Demokratska stranka, a da se stanje iz korena promenilo govori i činjenica po kojoj je SNS odneo pobedu i u naselju Zmajevo, mestu gde je rođen Dušan Elezović, predsednik IO DS-a, gde su demokrate osvojile samo 329 glasova, a naprednjaci 863.

Srpska napredna stranka osvojila je 40,41 odsto glasova u Vrbasu, na drugom mestu je koalicija oko SPS sa 23,21, a sledi DS sa 18,35 odsto osvojenih glasova.

Ostalih pet izbornih lista nisu prešle cenzus, a izlaznost na izborima u Vrbasu bila je veća od 60 odsto, za razliku od prethodnih izbora 2009. godine, kada je na birališta izašlo 56,31 odsto glasača. Vrbas je bio samo opipavanje pulsa za rušenje pokrajinske vlasti, a već je postignut dogovor da poslušnost DS-u u Skupštini otkažu LSV i SVM.

- LSV i SVM neće više davati podršku aktuelnoj Vladi Vojvodine u Skupštini, čime će se stvoriti svi uslovi da se izađe na vanredne izbore i promeni vlast u pokrajini – kaže dobro obavešteni sagovornik portala.

Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić sinoć je indirektno poručio da se posle Vrbasa sprema promena vlasti u Vojvodini. On je poručio i da će se niz pobeda u vojvođanskim gradovima nastaviti, jer ljudi prepoznaju odgovorne ljude koji rade u njihovom interesu, u odnosu na one koji, kako je rekao, samo kritikuju i podmeću.

Predsednik DS Dragan Đilas čestitao je svim građanima Vrbasa koji su imali hrabrosti da u "nemogućim uslovima koji su vladali u Vrbasu" izađu i glasaju za DS.

- Rezultat od preko 18 odsto glasova pokazuje da DS zaista jeste jedina alternativa svemu lošem što se u Srbiji dešava, jer smo prethodna dva meseca bili svedoci jedne od najstrašnijih kampanja i antikampanja u istoriji – rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.10.2013. 17:48
Ridji pajac isteran iz Beograda a sada ce i manji zuti pajtic da izleti iz Vojvodine. Konacno se rasturi zuti cirkus, ali ne verujem da ce ista biti bolje i sa ovim klovnovima.
Ponedeljak 14.10.2013. 15:44
Ако СНС тамо победи,неће Пајтић да изгуби Војводину - Србија ће да изгуби Војводину.
Ponedeljak 14.10.2013. 19:02
Само треба мотрити границу да овај издајник не побегне.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online