Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 16.10.2013.
15:03 >> 17:00h
Beta A

Ljižani blokirali Centar za socijalni rad: Ne daju Reu!

Nekoliko stotina građana Ljiga blokiralo je zgradu Centra za socijalni rad kako bi sprečilo izvršenje sudske odluke o tome da se maloletna Rea Matijević (3,5) preda ocu Robertu, koji je iz Zagreba stigao u tu varoš.

Građani žele da spreče izvršenje sudske odluke o tome da se maloletna Rea (3,5) preda ocu Robertu, koji je iz Zagreba stigao u Ljig
 

Robert Matijević se, sa predstavnicima ambasade Hrvatske u Beogradu, nalazi u zgradi ljiške policije i nije se pojavio u Centru za socijalni rad s obzirom na procenu da ne bi bio bezbedan zbog protesta Ljižana.

"Ko zastupa Rein interes?"

Majka devojčice Ree, Nataša Đorđević Matijević nije se u 12 sati pojavila u Centru za socijalni rad kako bi, prema pravnosnažnoj sudskoj presudi, dete predala ocu.

Rea s mamom Natašom

Prema navodima pojedinih medija, izvršni sudija Sudskog odeljenja u Ljigu, Osnovnog suda iz Valjeva, izdao je nalog policiji da raspiše potragu za Natašom.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, Slobodni servis iz Ljiga je na svom profilu sinoć

objavio da je Nataša "nestala iz Ljiga", što nije potvrđeno, ali ni demantovano.

Brakorazvodna parnica Matijevića pred sudskim organima u Hrvatskoj traje više od tri godine i nije okončana.

Prema pojašnjenjima koje je agencija Beta ranije dobila u Višem sudu u Valjevu, koji je potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda u tom gradu, problem je u tome što je Nataša napustila Hrvatsku i na taj način sprečila oca (Roberta) da viđa dete. To se, prema odredbama Haške konvencije o deci, koju je ratifikovala i Srbija, smatra otmicom deteta.

Protest i sačekuša za ministre da pomognu Nataši i Rei

Nataša, međutim, tvrdi da je Robert "nasilnik zbog kojeg se svojevremeno sklonila u sigurnu kuću u Zagrebu, a odatle je došla u Srbiju i Ljig, gde je rođena". Ona je od Ministarstva pravde Srbije ponovo predstavkom zatražila da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njenog deteta.

Ljiška policija je sprečila pokušaj građana u protestu da blokiraju saobraćaj na Ibarskoj magistrali u centru te varoši.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.10.2013. 15:16
Zao mi je deteta koje je prava zrtva u ovoj prici . Njena majka se lakomisleno ponasala .
Sreda 16.10.2013. 17:44
По нашем закону дете припада мајци(нажалост),али овде се ради о пресуди која је у супротности са нашим законом и није јасно како је суд могао да додели дете оцу.Северина је слично учинила па по свему судећи усташки суд сигурно неће доделити дете оцу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online