Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.10.2013.
12:36
Z. Marjanović - Vesti A

Ne veruju da će zaštititi Reu

Tek na dan (sreda) kad su građani Ljiga svojim telima sprečili Roberta Matijevića da iz Srbije u Hrvatsku odvede troipogodišnju Reu, devojčicu Nataše Matijević, Ministarstvo pravde Vlade Srbije setilo se da dopisom sudu u Valjevu i Centralnom izvršnom organu u Zagrebu, traži da se spor reši u najboljem interesu deteta.

Prinuđena da se krije: Nataša Matijević
 

- Nekoliko puta u toku dana, dok je narod protestovao, zvali su me iz Ministarstva pravde i objašnjavali mi da je dopis Osnovnom sudu u Valjevu pripremljen i da se samo čeka nečiji potpis. Sada čujem, nezvanično, da je dopis u Valjevo stigao i da sadrži i mišljenje Ministarstva pravde u svojstvu Centralnog izvršnog organa za primenu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, da je u ovom slučaju potrebno pokušati sporazumno rešenje spora radi zaštite najboljeg interesa deteta - kaže za "Vesti" Gordana Đorđević, Natašina majka.
 

I policija na Natašinoj strani

- Ovo ti je, brate, jedna najobičnija farsa i provokacija. Policajci su ovde da održe red i da ne dozvole nikakav incident, ali sam siguran da su svi na strani Nataše koja je u Hrvatskoj doživljavala razna maltretiranja i poniženja. Da sam na Natašinom mestu, postupio bih isto kao i ona i bio bih ponosan na narod koji je reagovao protestom protiv nepravde - kaže jedan od policajaca, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman.

Ona ističe da ne veruje srpskom Ministarstvu pravde sve dok ne vidi potpisan papir i dodaje kako su izgubili poverenje u pravosudni sistem zbog čega je Nataša zajedno sa ćerkom prinuđena da se krije, kako joj ne bi oteli dete i kako nam je ranije rekla, dali ga u ruke nasilniku.


- Naša porodica u ovom trenutku ima poverenje samo u narod i u novinare koji su, uglavnom, objektivno obaveštavali javnost o problemima sa kojima se susrećemo - ističe Gordana Đorđević.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 13:06
od obicne sudske prakse ove nase "sudije" u ovom slucaju pokazali su pravu stranu,da nije u pitanju krvat,sud bi automatski odlucio u korist deteta,tj da ga cuva majka do 18 godina, jer tako i treba,maloletno dete treba i mora biti uz mater,to znaju svi i najgori advokati i najgore sudije. isplivalo je ovde nesto drugo,krvatski lobi u srbiji je veoma jak , pisah ovde i"mlatim"praznu slamu da MI nismo gospodari svoje sudbine,vec da nama gospodare gospoda krvati i siptari.lobi im je u beogradu veoma jak.i zato nema potrebe narod da se cudi kako nasa "pamet" tako mlako reaguje na zaoke sa kojim nam backaju okolne "komsije".NAROD moga da ustane i da BRANI Srbiju.SRbiji treba 6. novembar !...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online