Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.10.2013.
16:35
Beta A

Krivična prijava protiv Milovančeva iz SNS

Vlada Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Milovančeva zbog "uznemiravanja javnosti" i neutemeljenih optužbi na račun vlade u vezi sa navodnim finansijskim malverzacijama oko izgradnje medicinskog kompleksa "Kamenica 2", najavila je danas pokrajinska vlada.

Dušan Vlahović iz Pokrajinskog sekretarijata za finansije ocenio je na konferenciji za novinare da su tvrdnje Milovančeva "još jedan pokušaj destabilizacije" Vlade Vojvodine.

"Zbog uznemiravanja javnosti i paušalnih i neutemeljenih ocena, Vlada će podneti krivičnu prijavu protiv Milovančeva. I predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić će u lično ime podneti krivičnu prijavu protiv Milovančeva", najavio je Vlahović.

Aleksandar Milovančev

Predsednik Odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada, Aleksandar Milovančev rekao je danas da je Vlada Vojvodine za izgradnju i opremanja medicinske ustanove "Kamenica dva" potrošila mnogo više novca nego što je bilo predviđeno studijom opravdanosti.

Milovančev je na konferenciji za novinare rekao da je za opremanje bilo predviđeno deset miliona evra, dok se Vlada Vojvodine nedavno za tu namenu zadužila za 18,3 miliona evra kroz dugoročne hartije od vrednosti.

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković rekao je na konferenciji za novinare da je završeno 95 odsto građevinskih radova u "Kamenici dva", da nedostaje medicinska oprema i da će ta ustanova biti otvorena aprila 2014. godine.

Malenković je naveo da je nedostaje medicinska oprema koja danas košta 18 miliona evra ili više od dve milijarde dinara, zbog čega se Vlada Vojvodine, u nedostatku sredstava, odlučila za zaduživanje uz pomoć emitovanja obveznica, a u konsultaciji s medicinskim institutima u Sremskoj Kamenici.

Malenković je rekao da je inicijativa za izgradnju "Kamenice dva" stigla upravo iz Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, u vreme kada je njime upravljao Aleksandar Milovančev. Direktor Fonda je optužio vlasti Srbije da su krive zbog kašnjenja izgradnje "Kamenice dva" jer su svake godine oštetile budžet
Vojvodine. Direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Nada
Čemerlić Ađić kazala je da će završetkom izgradnje biti znatno unapređena medicinska nega srčanih bolesnika.

Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine Branislav Perin rekao je da je inicijativa za izgradnju "Kamenice dva" pokrenuta upravo iz tog instituta, pošto se broj obolelih od plućnih bolesti, a naročito od raka pluća, uvećava pa je kapacitet instituta nedovoljan.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Ferenc Vicko rekao je da će se izgradnjom "Kamenice dva" povećati mogućnost za terapiju zračenjem.

"Lista čekanja ovog momenta je 1.000 pacijenata i trenutno su na terapiji zračenjem pacijenti iz maja ove godine. Imamo samo dva aparata koji su stari 11-12 godina, a njihov vek trajanja je 10 godina kada se radi u dve smene, a kod nas se često radi u tri smene. Nabavkom novih aparata lista čekanja će se smanjiti na prihvatljiva tri meseca", rekao je Vicko.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online