Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.10.2013.
19:36
Beta A

Dobro je, Fratini zadovoljan Srbijom

Novi savetnik Vlade Srbije, italijanski političar Franko Fratini, izjavio je u utorak u Beogradu da je zadovoljan razgovorima tokom dvodnevne posete s predstavnicima Vlade Srbije i pozdravio to što Srbija u celini podržava proces približavanja EU.

Lepo je kad ljudi dođu u Srbiju i budu zadovoljni: Franko Fratini
 

"Zadovoljan sam političkom dobrom voljom relevantnih predstavnika Vlade, pre svega premijera (Ivice Dačića) i potpredsednika Vlade (Aleksandra Vučuća), ali i ministara s kojima sam se sastao", rekao je Fratini novinarima u Ambasadi Italije.


Ala smo posvećeni, svaka nam čast

On je pohvalio srpske vlasti zbog pažljivih priprema za pristupne pregovore sa EU, pre svega za poglavlja 23 i 24, ocenivši da je važno to što Srbija u celini stoji iza procesa približavanja Uniji.


Posle razgovora s ministrom za evropske integracije Brankom Ružićem, šeficom pregovaračkog tima Tanjom Miščević i predsednicom Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Natašom Vučković, Fratini je pohvalio njihovu posvećenost sprovođenju procesa pridruživanja EU.


Italijanski diplomata je istakao da je angažovanje civilnog društva "ključno i veoma važno" za sprovođenje reformi radi približavanja Uniji.


Da se objasni narodu da će biti bolje

Aktivnosti civilnog društva, uključujući nevladine organizacije i privatni sektor, veoma su važne za taj proces, rekao je Fratini i dodao da Skupština i Vlada smatraju da je "permanentno važno" uključivanje tih grupa kao "konsultativnog instrumenta" da bi rad bio u efikasniji.


"Reforme ne mogu da se sprovode bez uzimanja u obzir javnog mnjenja i zato će biti važno da civilno društvo objasni građanima da će njima biti bolje ako se, na primer, pobedi korupcija ili izaberu sudije", kazao je Fratini i pomenuo da su "i nepopularne mere neophodne za dobro građana".


"Veoma je važno kako će se sprovoditi odluke već usvojene u okviru potrebnih reformi, kao i da daju rezultate vidljive za građane", poručio je savetnik srpske vlade.


Italijanski diplomata koji će Vladi pomagati u procesu pridruživanja EU, posebno u vezi s poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora, tokom dvodnevne posete sastao se i s potpredsendikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i šefom delegacije EU Majklom Devenportom.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.10.2013. 19:39
Sad će da pokrene i lobiranje za NATO. Kuku majko koju svjetsku bandu dovode!
Utorak 22.10.2013. 21:57
Платите мене колико сте платили њега и ја ћу бити задовољан.
Utorak 22.10.2013. 19:56
"Italijanski diplomata koji će Vladi pomagati u procesu pridruživanja EU..." ??? колико знам - неће се "влада" придруживати еУ - него народ (држава) ? А нешто се не сећам да је народ ико ишта и питао ? Мсм - ако ово није секс лудог са збуњеним - онда не знам шта је ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online