Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.10.2013.
13:02
J. Arsenović - Vesti A

Kod Vučića na poklonjenju

Na obeležavanju pet godina od osnivanja Srpske napredne stranke predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić je poručio da će ta stranka uvesti Srbiju u Evropsku uniju 2020. U atmosferi prepune Kombank arene u Beogradu, koja se ne pamti još od Slobodana Miloševića i njegovog SPS, Vučićev govor je više puta prekidan aplauzima preko 20.000 prisutnih sledbenika SNS i brojnih gostiju. Prethodno su satima pristizale kolone ljudi u autobusima iz cele Srbije, a preko 10.000 pristalica na kraju zbog nedostatka prostora nije ni uspelo da uđe u Arenu.

Jaki, stabilni, napredni: Spektakl u Beogradskoj areni
 

Ne pamti se tako dugačak spisak gostiju na jednom partijskom skupu, pa je samo čitanje i otpozdravljanje gostiju dugo trajalo. Samo Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije nisu poslale svoje predstavnike. Prva nije bila ni pozvana, dok se Vojislav Koštunica odlučio za principijelni bojkot.


- Zbog suštinskih razlika u politici, DSS se nije odazvala pozivu SNS - kaže za "Vesti" portparol DSS Petar Petković.
 

Bio, nije bio Čola?

Ni estrada nije zaobišla Arenu u ponedeljak uveče, pa su pevači Željko Samardžić, Aca Lukac, Zorica Brunclik na vreme stigli i zauzeli svoja mesta. Pozivu su se odazvali i vlasnik Pink imperije Željko Mitrović, Dragan Džajić ali i otac Novaka Đokovića, Srđan. Agencije su javile da je naprednjačkom slavlju prisustvovao i Zdravko Čolić, iako fotoreporteri to nisu zabeležili. Popularni Čola ovih nedelja u inostranstvu radi na svom albumu, a odavno je poznato da se najveća pop zvezda na Balkanu kloni političkog svrstavanja.

Nekada ljuti politički protivnik predsednik LSV Nenad Čanak nije došao, iako su ga agencije navele kao prisutnog gosta, ali je poslao telegram čestitke. Isto je učinio i premijer Ivica Dačić koji nije bio u Areni jer se nalazio na pregovorima sa Ketrin Ešton. Svi ostali, od Mlađana Dinkića, Vuka Draškovića do predstavnika LDP Nenada Milića i nekadašnjeg potpredsednika DS Dušana Petrovića prisustvovali su jubileju naprednjaka.
Osnivač SNS predsednik Srbije Tomislav Nikolić pojavio se u Areni zajedno sa Vučićem. Njih dvojica su se više puta grlili, što je prokomentarisano kao simboličan gest da između njih ne postoje sukobi o kojima mediji danima spekulišu.


Nikolić ovoga puta sebi nije dozvolio da zaplače, kao kada je formalno napuštao kormilo partije, ali mu emocije nisu falile.


- U mojim ste mislima i stremljenjima, moja ste briga i zebnja, moja ste radost i ljubav, bez vas bi bio kao bor na kamenu, jak i stabilan ali bez napretka - nadahnuto je zborio predsednik Srbije, u trenutku dok naprednjaci beleže rekordnu popularnost od preko 40 odsto podrške među biračima!.


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je posle skupa gostovao u studiju RTS gde je, između ostalog, rekao da SNS vidi kao ključnu vladajuću stranku u narednih pet-šest godina.
 

Rusu najveći aplauz, Amerikanac izostao

Klupa sa diplomatskim korom bila je podugačka, ali je bio uočljiv izostanak američkog ambasadora Majkla Kirbija. Od stranih gostiju najveći aplauz dobili su ruski ambasador i izaslanik Vladimira Putina. U prvom redu sedeli su Milorad Dodik, Svetozar Marović, Milorad Pupovac ..., ali i austrijski ministar poljoprivrede Niki Berlakovic, bivši slovački premijer Mikulaš Džurinda, predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan Klod Minjon, dok je bivši italijanski šef diplomatije Franko Fratini dobio priliku i da se prisutnima obrati.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.10.2013. 13:12
FARSA je završena . Ovo je bio PREDIZBORNI SKUP . DSS se nije odazvao jer je SNS sebe svrstao u društvo sa LDP , LSV , SPO , DS , SDPS . Sami su pokazali ko su im partneri . DAKLE SVI NABROJANI SU IZDAJNICI .
Sreda 23.10.2013. 14:01
efferet.....transire(oblačak.....proći će)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online