Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.10.2013.
04:12
Beta A

DS patentirao ubijanje demokratije, SNS nastavio

Potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je da društvo u Srbiji nije dovoljno demokratsko i da nema slobodne medije, ocenivši da se to nije desilo samo krivicom predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, već i krivicom Demokratske stranke i njenog bivšeg predsednika Borisa Tadića.

Član nedemokratske stranke Goran Ješić (na fotografiji) optužio nedemokratske kolege iz nedemokratske Srpske napredne stranke za nedemokratiju... Uh, trebalo je sve ovo i napisati
 


"Oni (SNS) su samo razvili patente koje smo mi patentirali. Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića i oni su samo razvili naš patent. A ja sam taj patent kritikovao otvoreno i tada - i hapšenja sa govornice, i 13 meseci u pritvoru Gorana Kneževića", rekao je Ješić za Radio-televiziju Vojvodine.


Pritvor za Kneževića

Na pitanje kako je bilo moguće da Knežević provede 13 meseci u pritvoru, funkcioner DS-a je rekao:


"Kako možete da držite čoveka 13 meseci u pritvoru? Pa izvinite molim vas, na koliko onda treba da bude osuđen? A na kraju su čoveka oslobodili", istakao je Ješić.


Goran Knežević je u to vreme bio funkcioner DS-a, a danas je funkcioner SNS-a.


Hapšenje Novakovića

Ješić je podsetio da je u septembru uhapšen šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, kome je sada takođe produžen pritvor, a terete ga za potpis kojim je Novom Sadu, kao nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada, zapravo napravio korist od deset miliona evra.


"Ima hiljadu problema u ovom društvu, a najvažniji je ekonomski, koji se gura pod tepih, zato što otvarate razne afere, zato što hapsite, zato što jurite veštice, a realno nijedno radno mesto nije otvoreno. Borba protiv korupcije je jedno a politički obračun je drugo. Ispada da su kriminalci samo članovi DS-a", kazao je Ješić.


Prema njegovim rečima, u Srbiji je uhapšeno 175 ljudi i njima se stavlja puno ime i prezime, provlače ih kroz tabloide.


"Neki od njih su u pritvoru tako što se vrši enorman pritisak na tužioce i na sudije. I svi oni su članovi DS-a", rekao je Ješić.


Afera aflatoksin

On je rekao da je afera sa povećanim prisustvom aflatoksina u mleku zapravo najveća korupcionaška afera koja se desila u Vladi Srbije.


"Tu imate tajkune, imate kriminalce i lopove koji sede u inostranstvu i imate građane ove zemlje koji piju najnekvalitetnije mleko. I imate mene koji sam građane na to upozorio, jer mi je to posao. Visok nivo aflatoksina u mleku je dokaziv i danas", rekao je Ješić.


Pokrajinski izbori

On je odbacio mogućnost raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora i rekao da je jedina mogućnost za to da sadašnja vlada, predvođena Demokratskom strankom, izgubi većinu u Skupštini Vojvodine.


"U Vojvodini postoji jasna kvalifikovana većina i onoga momenta kada te većine ne bude, neka se skupi novih 61 i neka naprave novu vladu. Na primer, tako što će neko izvaditi pare iz džepa i kupiti deset poslanika DS-a, što nije nerealno i što se stalno dešava po Srbiji", kazao je Ješić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.10.2013. 12:53
Ovakvu izjavu ne bi trebalo odbaciti, jer ima tu istine...za aflatoksin je isto u pravu. Ko zna da čita njemu je jasno da su oni već sve rekli, ali da im po receptu opet ništa ne verujemo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online